FOTOGALÉRIA: Stretnutie prezidentky Čaputovej a ombudsmanky Patakyovej so seniormi na Búroch

FOTOGALÉRIA: Stretnutie prezidentky Čaputovej a ombudsmanky Patakyovej so seniormi na Búroch

FOTOGALÉRIA: Stretnutie prezidentky Čaputovej a ombudsmanky Patakyovej so seniormi na Búroch fotky: NaZahori.sk

Prezidentka SR Zuzana Čaputová v stredu 19.februára 2020 spolu  s verejnou ochrankyňou práv Máriou Patakyovou navštívila navštívia Domov dôchodcov v Borskom Mikuláši na Záhorí, v rámci problematiky starostlivosti o seniorov.

Toto zariadenie predstavuje príklad dobrej praxe, pretože v rámci možností prijalo všetky odporúčané návrhy verejnej ochrankyne práv na zlepšenie.

" Venovali sme sa predovšetkým téme starostlivosti o seniorov. Jednou z tém, na ktorú chcem poukazovať počas výkonu môjho mandátu, je kapacitný nedostatok dlhodobej starostlivosti o seniorov. Obyvateľstvo bude čoraz početnejšie z hľadiska starých ľudí, ale na Slovensku nie je dostatočný počet kapacít, lôžok ani opatrovateľov, ktorí by sa v budúcnosti mohli o týchto ľudí starať," povedala prezidentka Čaputová.

"Dôležité bolo pre mňa zistiť informácie ohľadom kvality služieb. Som veľmi rada, že sa ombudsmanka dôsledne venovala kvalite poskytovania z hľadiska dodržiavania ľudských práv a dôstojnosti," doplnila Čaputová.

V Borskom Mikuláši navštívili zariadenie, ktoré pozitívne zareagovalo na prieskum úradu ombudsmanky ohľadne zlepšenia podmienok a zabezpečenia ľudských práv v zariadeniach pre seniorov na Slovensku. 

"Prieskum sme realizovali v dvoch oblastiach. Jednou bol systém kontroly a druhou boli prieskumné návštevy, kde sme chceli riešiť ľudské práva ľudí v týchto zariadeniach," povedala Patakyová.

V prieskume sa verejná ochrankyňa práv nezaoberala kvantitatívnym nedostatkom týchto zariadení. "Zamerali sme sa na kvalitu poskytovaných služieb a hľadali sme právne nedostatky, ktoré sme odkomunikovali s príslušnými rezortmi, kde sa čiastočne situácia zlepšila," doplnila ombudsmanka.

Rate this item
(0 votes)
Last modified on štvrtok, 20 február 2020 09:27

Senica - Kalendár akcií

pon uto str štv pia sob ned
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31

Senica - Najbližšie akcie

Žiadne nadchádzajúce udalosti na zobrazenie!

NAJČÍTANEJŠIE

Error: No articles to display

NAJČÍTANEJŠIE MOR

Error: No articles to display

Nazahori.sk používa cookies
Táto stránka používa súbory cookies. Ak budete pokračovať v prehliadaní tejto stránky, súhlasíte s ich používaním.