VIDEO: FK Senica napriek nádejnému výkonu v premiére Fortuna ligy s vysokou prehrou

VIDEO: FK Senica napriek nádejnému výkonu v premiére Fortuna ligy s vysokou prehrou

Útočník FK Senica Dominik Duda pri pokuse prekonať brankára MŠK Žilina Samuela Petráša. Útočník FK Senica Dominik Duda pri pokuse prekonať brankára MŠK Žilina Samuela Petráša. FK Senica

Futbalisti FK Senica v úvodnom stretnutí nového ročníka Fortuna ligy dlho odolávali favoritovi stretnutia zo Žiliny, ale napokon vyšli naprázdno.

FK Senica - MŠK Žilina 0:4 (0:0) huste tv

FK Senica - MŠK Žilina 0:4 (0:0)

Góly: 59. Ďuriš, 64. Paur, 79. Bichakhchyan, 83. Bichakhchyan Rozhodovali: Smolák - Ferenc, Galo Diváci: 1238 

FK Senica: Fryšták - Šimčák, Nemec, Didiba, Ólafsson, Addo, Totka (74.Bajič), Marie (65.Šalata), Yenne, Piroska, Duda (74.Mašulovič)

MŠK Žilina: Petráš – Vallo, Minárik, Kiwior, Sluka, Bernát (65.Bichakhchyan), Gono, Myslovič (82.Fazlagič), Ďuriš (76.Rusnák), Paur (65.Kurminowski), Iľko

Hneď v 2.minúte sa hostia rútili do veľkej šance od polovice ihriska, strelu Paura z vnútra šestnástky zlikvidoval Fryšták. V 7.minúte mohli ísť Žilinčania do vedenia po strele Iľka, jeho pokus opečiatkoval ľavú žrď Fryštákovej brány, následná dorážka Ďuriša bránu netrafila. V 19.minúte prišla naša úvodná šanca zápasu, prudkú strelu Yenneho vyrazil do žrde hosťujúci Petráš, neujali sa ani následné dorážky našich hráčov. V 21.minúte zakombinovala dvojica Yenne - Piroska, aktívny nigérijský futbalista nakoniec zakončoval tesne vedľa pravej žrde. V 23.minúte zakončoval z prísne nariadeného voľného kopu Paur nepresne. V 37.minúte sa uvoľnil v šestnástke Ďuriš, po jeho tečovanom pokuse nasledoval rohový kop. V 40.minúte unikol po ľavom krídle Šimčák, v šestnástke sa dostal až k zakončeniu - rozvlnil iba bočnú sieť brány Petráša.

V 47.minúte sa dostal do najväčšej príležitosti zápasu Duda, jeho dobre umiestnenú strelu smerujúcu do brány zneškodnil na rohový kop Petráš. V úvode druhého dejstva sme súpera zatlačili, po centri Pirosku zakončoval nepresne z voleja Didiba. Domáci stopér s číslom 6 bol veľmi blízko ku gólu v 57.minúte, Kiwiorovi nasadil na pravom krídle jasličky, následný prienik do šestnástky a zakončenie minuli ľavú zrď Petrášovej brány iba o centimetre. Hostia udreli v druhom polčase prakticky z prvej šance, lopta sa na zadnej žrdi po rohovom kope dostala až k Ďurišovi, ktorý prekonal Fryštáka - 0:1. V 64.minúte prišiel druhý gól hostí, Paur sa presadil v súboji s Nemcom a Fryštákovi nedal z ľavej strany pri zakončení bodlom šancu - 0:2. V 71.minúte strieľal nebezpečne z hranice šestnástky Myslovič - jeho strela minula ľavú žrď. Tretí gól pridali hostia v 79.minúte, nechyteteľnou strelou k pravej žrdi sa prezentoval Bichakhchyan - 0:3. Striedajúci hráč hostí bol pri chuti, v 83.minúte prekonal hlavičkou Fryštáka a strelil svoj druhý gól v zápase - 0:4 V 90.minúte to skúšal spoza šestnástky striedajúci Bajič, Petráš jeho pokus kryl.

Hlasy po zápase

Anton Šoltis, tréner Senice: "Súhlasím s trénerom hostí,  úvodných 20 minút patrilo súperovi, pokiaľ si to u nás sadlo. Potom to bolo z našej strany lepšie, vyrovnali sme hru, dostali sme sa do zápasu. Vypracovali sme si tri príležitosti, mohli sme otvoriť skóre zápasu. Vstup do druhého polčasu bol dobrý, mali sme tam dve čisté šance. Proti súperovi, akým je Žilina, musíte takéto šance premeniť, pretože v zápase ich nebude veľa. Potrebujeme sa zohrať, pred zápasom sme museli zmeniť nejaké pozície, pretože sa nám zranil útočník. Škoda, zápas sa lámal za stavu 0:1, urobili sme chybu v obrannej zóne. Za stavu 0:2 si to súper ukontroloval, prehra je možno trochu krutá, hostia v druhom polčase trafili štyrikrát bránu a strelili štyri góly. Taký je futbal. My musíme pracovať ďalej, máme čo zlepšovať, najmä efektivitu. Súperovi gratulujem k víťazstvu."

Pavol Staňo, tréner Žiliny: "Zápas bol zaujímavý s množstvom  šancí. Po úvodnej 15-minútovke, kde sme mali tri gólové situácie, sa  zápas mohol vyvíjať inak, ak by sme inkasovali. Myslím si, že dnes sme boli lepším mužstvom, očakávali sme náročný zápas - prvý polčas to potvrdil. Sme spokojní, podarilo sa nám vyhrať."

Rate this item
(0 votes)
Last modified on nedeľa, 09 august 2020 09:21

Senica - Kalendár akcií

pon uto str štv pia sob ned
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31

Senica - Najbližšie akcie

Žiadne nadchádzajúce udalosti na zobrazenie!

NAJČÍTANEJŠIE

Error: No articles to display

NAJČÍTANEJŠIE MOR

Error: No articles to display