Trnavská župa vyhlásila výzvu na podporu regionálneho rozvoja aj na Záhorí

Trnavská župa vyhlásila výzvu na podporu regionálneho rozvoja aj na Záhorí

Trnavská župa vyhlásila výzvu na podporu regionálneho rozvoja aj na Záhorí foto: FB Trnavský samosprávny kraj

Zastupiteľstvo Trnavského samosprávneho kraja rozhodlo v stredu 30. septembra 2020 o vyhlásení výzvy na podávanie žiadostí na podporu regionálneho rozvoja v roku 2021. 

V grantovej schéme je na tento účel vyčlenených spolu 500 tisíc eur, pričom výška dotácie sa pohybuje od 3 000 do 50 000 eur. Podávať žiadosti je možné elektronicky do 30. novembra 2020 a o ich schválení by sa malo rozhodovať na prvom budúcoročnom zasadnutí zastupiteľstva.

„Výzva je zameraná na podporu projektov, ktoré zvyšujú atraktivitu územia kraja, čím prispievajú k rozvoju zážitkového turizmu. Aj touto formou chceme až pol miliónom eur pomôcť subjektom pôsobiacim v oblasti cestovného ruchu, ktoré sú aktuálne ťažko skúšané koronakrízou,“ uviedol trnavský župan Jozef Viskupič.

Cieľom župy je tiež zviditeľniť producentov regionálnych produktov a rozšíriť ich rady. Podporu je možné získať aj na obnovu a zavedenie turistického a cykloturistického značenia, ako aj vývoj mobilných aplikácií. Peniaze sú určené aj na propagáciu a zveľadenie kultúrneho dedičstva.

Medzi oprávnených žiadateľov patria miestne  akčné  skupiny, oblastné  organizácie cestovného ruchu, občianske združenia či neziskové organizácie.

Vďaka dotácií z minuloročnej výzvy bol zatraktívnený napríklad rekreačný areál Kunovskej priehrady. V členských obciach Miestnej akčnej skupiny Stará Čierna voda zas boli vybudované detské ihriská a vonkajšie športoviská. V naj-navštevovanejších športových a voľnočasových rezortoch na Žitnom ostrove pribudli informačno-komunikačné totemy. Na hradoch Korlátko a Dobrá voda bol uskutočnený archeologický výskum. S podporou trnavskej župy bola tiež zrekonštruovaná časť kaštieľa v Jablonici.

 

Rate this item
(0 votes)
Last modified on štvrtok, 08 október 2020 10:58

Senica - Kalendár akcií

pon uto str štv pia sob ned
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31

Senica - Najbližšie akcie

Žiadne nadchádzajúce udalosti na zobrazenie!

NAJČÍTANEJŠIE

Error: No articles to display

NAJČÍTANEJŠIE MOR

Error: No articles to display

Nazahori.sk používa cookies
Táto stránka používa súbory cookies. Ak budete pokračovať v prehliadaní tejto stránky, súhlasíte s ich používaním.