Trnavská župa dostala darom protichrípkové vakcíny, dodá ich do lekární

Trnavská župa dostala darom protichrípkové vakcíny, dodá ich do lekární Featured

zdroj: ttsk zdroj: ttsk

Trnavská župa dostala darom od svojho partnerského regiónu Spolkovej krajiny Dolné Rakúsko 600 kusov protichrípkových vakcín. Následne ich dodala do lekární na svojom území, kde budú k dispozícii širokej verejnosti.

„O protichrípkové vakcíny bol na jeseň obrovský záujem aj v našom kraji. Som preto vďačný Dolnému Rakúsku za dar, ktorým sa nám podaríprispieť k zvýšeniu zaočkovanosti širokej verejnosti proti chrípke. Až 600 vakcín bude v najbližších dňoch dostupných v lekárňach,“ uviedol trnavský župan Jozef Viskupič.

Na základe dohody župy s Regionálnou lekárnickou komorou Trnava budú jednotlivé lekárne kontaktovať všeobecných ambulantných lekárov o dostupnosti vakcín pre ich pacientov.

Ako doplnil župan Viskupič: „očkovanie je najbezpečnejšou a najefektívnejšou prevenciou množstva chorôb. Pravidelne sa nechávam očkovať proti sezónnej chrípke ja, aj klienti a zamestnanci našich zariadení sociálnych služieb. Inak tomu nebolo ani teraz.Preto som rád, že teraz môžeme dať vakcíny do verejnej siete.“

S Dolným Rakúskom župa úzko spolupracuje. Spoločne realizujú viacero cezhraničných aktivít v oblasti cyklistickej dopravy či ochrany životného prostredia v povodí rieky Morava. Pred štartom je projekt biologickej regulácie komárov, ako aj iniciatíva „Regions 4 Health“ zameraná na výmenu skúseností v oblasti zdravotníctva. 

Rate this item
(0 votes)
Last modified on utorok, 12 január 2021 14:37

Senica - Kalendár akcií

pon uto str štv pia sob ned
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31

Senica - Najbližšie akcie

Žiadne nadchádzajúce udalosti na zobrazenie!

NAJČÍTANEJŠIE

Error: No articles to display

NAJČÍTANEJŠIE MOR

Error: No articles to display

Nazahori.sk používa cookies
Táto stránka používa súbory cookies. Ak budete pokračovať v prehliadaní tejto stránky, súhlasíte s ich používaním.