Trnavský župan Viskupič: Sčítanie obyvateľov je dôležité

Trnavský župan Viskupič: Sčítanie obyvateľov je dôležité Featured

scitanie.sk scitanie.sk

V pondelok 15. februára 2021 sa začalo prvé elektronické sčítanie obyvateľov.

Niekoľkými klikmi môžu obyvatelia trnavskej župy a celého Slovenska v priebehu pár minút rozhodnúť o ďalšom smerovaní regiónu a štátu. Na základe výsledkov sčítania sa budú plánovať kapacity v škôlkach, školách či sociálnych a zdravotníckych zariadeniach alebo rozvoj dopravnej infraštruktúry.

„Naši obyvatelia majú jedinečnú príležitosť ovplyvniť smerovanie trnavskej župy. Z ich odpovedí na 14 jednoduchých otázok sa budú odvíjať naše župné, mestské aj obecné rozpočty. Ide teda o naše cesty, školy či zariadenia sociálnej a zdravotnej starostlivosti. Skrátka o celkový rozvoj regiónu. Elektronické sčítanie je jednoduché, rýchle a bezpečné. Venujme mu, prosím, pozornosť,“ uviedol Jozef Viskupič predseda Trnavského samosprávneho kraja (TTSK). Apeloval pritom na ľudí, aby pomohli sčítať sa aj svojim blízkym.

Sčítacie formuláre a vysvetlivky v jazyku národnostných menšín, angličtine, nemčine a francúzštine budú zverejnené od 15. februára 2021 do 31. marca 2021 na webstránke www.scitanie.sk Sú prispôsobené aj pre nevidiacich a slabozrakých.

Asistované sčítanie sa má uskutočniť od apríla do konca októbra 2021. Ľudia, ktorí sa nevedia sčítať elektronicky sami budú môcť navštíviť kontaktné miesto zriadené obcou, kde bude k dispozícii stacionárny asistent, alebo telefonicky požiadať o mobilného asistenta, ktorý ich navštívi doma a sčíta ich.

Sčítanie obyvateľov sa v rámci Sčítania obyvateľov, domov a bytov koná pravidelne každých desať rokov. Povinnosť sčítať sa majú všetci obyvatelia Slovenskej republiky.

Ako sa sčítať?

zdroj: www.scitanie.sk

Sčítanie obyvateľov, domov a bytov ako jediné zisťovanie umožňuje zapojenie všetkých obyvateľov SR. Sčítanie prinesie nenahraditeľné informácie o stave spoločnosti, o jej demografických, sociálno- ekonomických a kultúrnych štruktúrach, o domácnostiach obyvateľov a ich bývaní. Mnohé zo zisťovaných údajov v sčítaní obyvateľov, domov a bytov sú jedinečné a nie je možné ich v rovnakom rozsahu získať z iných zdrojov.  Sčítanie obyvateľov sa uskutoční v období od 15. februára 2021 do 31. marca 2021 počas 6 kalendárnych týždňov

 

.Sčítať sa

Ako sa sčítať?

Sčítanie obyvateľov sa uskutoční v období od 15. februára 2021 do 31. marca 2021 počas 6 kalendárnych týždňov. Sčítava sa každý, kto má v Slovenskej republike trvalý, prechodný alebo tolerovaný pobyt. Údaje, ktoré obyvateľ počas sčítania do formulára uvedie sa vzťahujú k rozhodujúcemu okamihu sčítania, ktorým je 1. január 2021.

Ako sa sčítať

Ako chránime
Vaše osobné údaje?

Pri projekte Sčítania obyvateľov, domov a bytov 2021 je prioritou ochrana vašich osobných údajov. Všetky údaje poskytnuté Štatistickému úradu SR správcami administratívnych zdrojov údajov, samosprávami a obyvateľmi sú spracované výlučne pre potreby sčítania. Všetky získané údaje sú chránené pred únikom, zneužitím alebo krádežou. Na účely ochrany osobných údajov bol pre sčítanie vypracovaný osobitný bezpečnostný projekt, zabezpečujúci optimálny režim ochrany všetkých údajov.

Ochrana údajov

Čo nám sčítanie
môže priniesť?

Sčítanie obyvateľov, domov a bytov ako jediné zisťovanie umožňuje zapojenie všetkých obyvateľov SR. Sčítanie prinesie nenahraditeľné informácie o stave spoločnosti, o jej demografických, sociálno- ekonomických a kultúrnych štruktúrach, o domácnostiach obyvateľov a ich bývaní. Mnohé zo zisťovaných údajov v sčítaní obyvateľov, domov a bytov sú jedinečné a nie je možné ich v rovnakom rozsahu získať z iných zdrojov.

Prínos sčítania

 

 
Rate this item
(0 votes)
Last modified on nedeľa, 21 február 2021 13:46

Senica - Kalendár akcií

pon uto str štv pia sob ned
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31

Senica - Najbližšie akcie

Žiadne nadchádzajúce udalosti na zobrazenie!

NAJČÍTANEJŠIE

Error: No articles to display

NAJČÍTANEJŠIE MOR

Error: No articles to display

Nazahori.sk používa cookies
Táto stránka používa súbory cookies. Ak budete pokračovať v prehliadaní tejto stránky, súhlasíte s ich používaním.