VIDEO: V Moravskom Svätom Jáne vznikne nové zariadenie pre seniorov

VIDEO: V Moravskom Svätom Jáne vznikne nové zariadenie pre seniorov Featured

zdroj: Trnavský samosprávny kraj zdroj: Trnavský samosprávny kraj

V Trnavskom samosprávnom kraji (TTSK) na Záhorí vznikne nové zariadenie sociálnych služieb. 

Informuje o tom vo videu trnavský župan Jozef Viskupič.

TTSK

Prognóza starnutia na Slovensku naznačuje, že čoraz viac bude seniorov, ktorí budú potrebovať sociálnu starostlivosť. Trnavská župa sa rozhodla nečakať a konať. Pripravila ambiciózny projekt v Moravskom Svätom Jáne v okrese Senica. 

V pokojnom prírodnom prostredí TTSK vybuduje úplne nové a moderné zariadenie sociálnych služieb, kde počas prvej fázy vznikne 40 miest pre klientov. Župa taktiež modernizuje svoje zariadenia sociálnych služieb a rozširuje ponuku ich služieb.

Prioritou TTSK, je vďaka schválenému rozpočtu na roky 2021-2023, pokračovať v rozširovaní kapacít sociálnych služieb až o 80 miest.

Trnavský samosprávny kraj má pripravenú štúdiu nového, moderného zariadenia sociálnych služieb v Moravskom Svätom Jáne. Vzniknúť by malo v rozľahlom areáli bývalej školy v prírode vzdialenej tri kilometre od obce. V prvej fáze sa počíta so vznikom 40 nových miest pre klientov. Aktuálne prebieha verejné obstarávanie projektovej dokumentácie. Ambiciózny projekt počíta s revitalizáciou celého areálu za 5,4 milióna eur.

„Prognóza starnutia populácie naznačuje, že čoraz viac budeme potrebovať sociálnu starostlivosť.Na nič nečakáme a pripravili sme ambiciózny projekt v Moravskom Svätom Jáne. Bývalú školu v prírode premeníme našpičkové zariadenie sociálnych služieb. V prvej fáze vznikne 40 nových miest pre klientov, ktorí, verím, ocenia pokojné  prostredie lesa,“avizoval Jozef Viskupič.

Rozširovanie kapacity sociálnych služieb je jednou z hlavných priorít schváleného rozpočtu župy na roky 2021 až 2023. Až 4,3 mil. eur je vyčlenených na zvyšovanie kvality a dostupnosti sociálnej starostlivosti vrátane modernizácie župných zariadení. Malo by vzniknúť 80 nových miest a ďalšie by s pomocou župy mohli vytvoriť neverejní poskytovatelia.

Kraj plánuje priebežne spestrovať ponuku poskytovaných sociálnych služieb. Príkladom je zavedenie podporovaného bývania, ktoré využívajú prví klienti Domova sociálnych služieb pre deti a dospelých Rohov. 

 

Rate this item
(0 votes)
Last modified on pondelok, 27 september 2021 15:55

Senica - Kalendár akcií

pon uto str štv pia sob ned
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30

Senica - Najbližšie akcie

Žiadne nadchádzajúce udalosti na zobrazenie!

NAJČÍTANEJŠIE

Error: No articles to display

NAJČÍTANEJŠIE MOR

Error: No articles to display

Nazahori.sk používa cookies
Táto stránka používa súbory cookies. Ak budete pokračovať v prehliadaní tejto stránky, súhlasíte s ich používaním.