Cyklotrasa v Senici za viac ako milión eur sa začne stavať už o pár dní

Cyklotrasa v Senici za viac ako milión eur sa začne stavať už o pár dní Featured

Cyklotrasa Senica Cyklotrasa Senica mapio.net

Cyklodopravné trasy naprieč mestom Senica za viac ako milión eur sa majú začať stavať už o niekoľko dní. Samospráva v najbližších dňoch odovzdá stavenisko zhotoviteľovi stavby.

Mesto získalo na realizáciu projektu Cyklodopravné trasy – I. etapa nenávratné finančné prostriedky z výzvy IROP. „Jeho realizáciou vznikne súvislá cyklotrasa naprieč mestom, ktorá prepojí Dlhú ulicu, Vajanského ulicu, Námestie oslobodenia, Hurbanovu ulicu a v parku popri rieke Teplica sa pri kúpalisku napojí na existujúcu cyklotrasu vedúcu na Kunovskú priehradu. Na túto tepnu bude napojená aj Mudrochova ulica k poliklinike a celá Sotinská ulica od kruhovej križovatky po napojenie na cyklotrasu do Kunova z tejto ulice,“ informuje mesto.

V rámci tohto projektu bude v meste vybudovaných celkom 5,604 km nových cyklistických komunikácií vrátane dvoch lávok cez miestne vodné toky. „Nainštalovaných má byť aj 20 kusov doplnkovej cyklistickej infraštruktúry, ako stojany na bicykle, prístrešky, servisné stojany a pri vjazde  na súčasnú cyklotrasu pri kúpalisku budú vybudované odpočívadlá,“ uviedla samospráva.

Na autobusovej stanici pribudnú dve uzamykateľné stanice Bike&ride. „Zrealizovaných bude aj 6 prvkov na tzv. upokojenie dopravy ako pešia zóna, spomaľovacie vankúše, nadvihnuté plochy priechodov, či nadvihnutá plocha križovatky, čím sa má zabezpečiť zvýšenie bezpečnosti zraniteľných účastníkov cestnej premávky,“ spresnilo mesto Senica.

Rate this item
(0 votes)
Last modified on pondelok, 03 máj 2021 08:34

Senica - Kalendár akcií

pon uto str štv pia sob ned
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31

Senica - Najbližšie akcie

Žiadne nadchádzajúce udalosti na zobrazenie!

NAJČÍTANEJŠIE

Error: No articles to display

NAJČÍTANEJŠIE MOR

Error: No articles to display

Nazahori.sk používa cookies
Táto stránka používa súbory cookies. Ak budete pokračovať v prehliadaní tejto stránky, súhlasíte s ich používaním.