FOTO: Tip na výlet: Vyhliadka pod Ovčincom pri Sobotišti má už 10 rokov

FOTO: Tip na výlet: Vyhliadka pod Ovčincom pri Sobotišti má už 10 rokov Featured

Sobotište,  Vyhliadka pod Ovčincom Sobotište, Vyhliadka pod Ovčincom NaZahori.sk

Sobotište v okrese Senica na Záhorí sa nachádza na území Bielych Karpát, pohoria, ktoré tvorí rôznorodú a malebnú krajinu,  kde sa v dokonalej súhre striedajú lesy, lúky a polia.

Spolu s typicky roztrúseným kopaničiarskym osídlením s prvkami pôvodnej ľudovej architektúry vytvára dokonalý malebný celok. Tento kraj má veľa miest s nádhernými výhľadmi do okolia.

Na jednom z takýchto miest, po piatich rokoch od vybudovania Útulne pod Uchánkom, sa členovia Klubu slovenských turistov Sobotište odhodlali k ďalšiemu „stavebnému dielku“. Na žltej turistickej trase č. 8162 z námestia v Sobotišti v smere na Havran, na lúke pri hore Ovčinec, bolo na jar 5. mája 2011 dokončené turistické odpočívadlo, ktoré tvoria prístrešok s lavicami a stolom Vyhliadka pod Ovčincom s novým smerovníkom, ktorý tvoria žltá železná tyč s tabuľkou miestneho názvu a smerovkami. Odpočívadlo počíta aj s návštevníkmi, ktorí na miesto prídu s koňmi.

Je to miesto s výhľadom na Ostrý vrch, Veľkú Javorinu, Peckovú, Útulňu pod Uchánkom, hrad Branč, Bradlo, Sobotište, Záruby, Senicu a Vysokú, ktorá je druhý najvyšší vrch Malých Karpát. Súčasťou vyhliadky je informačná tabuľa o smere, vzdialenostiach a nadmorských výškach spomínaných miest. Vyhliadka nemá slúžiť na organizované „opekačky“. Je umiestnená na kraji lesa, a preto je tam zakázané klásť oheň!

zdroj: Obec Sobotište

Turistické odpočívadlo postavil na jar v roku 2011 Klub slovenských turistov Sobotište (Ladislav Baumgartner, Miroslav Hurbánek, Pavel Hurbánek, Juraj Koba, Pavol Kuba, Peter Kubíček st., Ján Oravec, Ľubomír Pleša, Martin Šustek, Michal Zríni) s podporou ďalších partnerov ako Roľnícke družstvo Sobotište, Ranox s.r.o., Senica, Kosmea 2000 s.r.o., Senica, Branislav Filka Sobotište, Ľubo Krček Sobotište.

Rate this item
(0 votes)
Last modified on štvrtok, 13 máj 2021 15:21

Senica - Kalendár akcií

pon uto str štv pia sob ned
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30

Senica - Najbližšie akcie

Žiadne nadchádzajúce udalosti na zobrazenie!

NAJČÍTANEJŠIE

Error: No articles to display

NAJČÍTANEJŠIE MOR

Error: No articles to display

Nazahori.sk používa cookies
Táto stránka používa súbory cookies. Ak budete pokračovať v prehliadaní tejto stránky, súhlasíte s ich používaním.