Začala výstavba cyklodopravných trás naprieč Senicou

Začala výstavba cyklodopravných trás naprieč Senicou Featured

Mesto Senica FB Mesto Senica FB

Stavba cyklodopravných trás naprieč mestom Senica sa začala realizovať na Kasárenskej ulici v priemyselnej zóne pri spoločnosti Arcelor. 

"Na tejto ulici bude vybudovaný úplne nový a 3 metre široký asfaltový chodník v dĺžke 897,23 metrov, ktorý bude slúžiť ako spoločná cestička pre chodcov a cyklistov," informuje o tom Tatiana Moravcová, hovorkyňa mesta.

Cyklodopravné trasy budú zachádzať do priemyselnej zóny, keďže cieľom projektu je prepojiť významné ciele dopravy v meste, ako zóny bývania s priemyselnou zónou, terminálom verejnej osobnej dopravy a občianskou vybavenosťou a začleniť cyklistickú dopravu ako plnohodnotný spôsob prepravy v rámci mesta do práce, školy, či na nákup. 

V rámci projektu bude v meste Senica vybudovaných celkom 5,604 kilometra nových cyklistických komunikácií. 

Práce sa postupne presunú na Dlhú ulicu a v júni by sa mal realizátor projektu pustiť do výmeny 2 lávok na trase projektu spoločne s realizovaním úseku smer Kunov - Sotinská ulica. 

"Práce budú realizované tak, aby boli dopravné obmedzenia pre občanov primerané. Treba však rátať s určitými obmedzeniami, nakoľko bude mesto Senica nasledujúce mesiace zaťažené stavebnými prácami. Prosíme preto všetkých o zhovievavosť a trpezlivosť. Výsledok tejto investície však bude stáť za to a po jeho realizácii sa pohyb cyklistov po meste stane bezpečnejším a jednoduchším," dopĺňa hovorkyňa Mesto Senica.

 

1. Senici sa začalo budovať 5,6 kilometra cyklotrás

Mesto Senica odovzdalo vo štvrtok 6. mája 2021 stavbu projektu Cyklodopravné trasy Senica – I. etapa realizátorskej firme, ktorou je stavebná spoločnosť Svietelsky-Slovakia spol. s r. o. V rámci projektu ...

Uverejnené 06. máj 2021

 

2. Cyklotrasa v Senici za viac ako milión eur sa začne stavať už o pár dní

Cyklodopravné trasy naprieč mestom Senica za viac ako milión eur sa majú začať stavať už o niekoľko dní. Samospráva v najbližších dňoch odovzdá stavenisko zhotoviteľovi stavby. Mesto získalo na realizáciu ...

Uverejnené 03. máj 2021 

Rate this item
(0 votes)
Last modified on streda, 19 máj 2021 09:45

Senica - Kalendár akcií

pon uto str štv pia sob ned
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31

Senica - Najbližšie akcie

Žiadne nadchádzajúce udalosti na zobrazenie!

NAJČÍTANEJŠIE

Error: No articles to display

NAJČÍTANEJŠIE MOR

Error: No articles to display

Nazahori.sk používa cookies
Táto stránka používa súbory cookies. Ak budete pokračovať v prehliadaní tejto stránky, súhlasíte s ich používaním.