FK Senica s novým riaditeľom a ambíciou byť v TOP6

FK Senica s novým riaditeľom a ambíciou byť v TOP6 Featured

David Balda - nový riaditeľ klubu FK Senica David Balda - nový riaditeľ klubu FK Senica FK Senica

Novým riaditeľom futbalového klubu FK Senica sa pred štartom nového ročníka Fortuna ligy stal 30-ročný David Balda, ktorý doteraz pôsobil v poľskom klube Raków Czestochowa.

V prvom rade chcem dementovať všetky dezinformácie o neudelení licencie. Klub má licenciu už dlhšiu dobu, je v zdravej kondícii a vstupujeme do novej sezóny s ambíciami a vyrovnaným rozpočtom, ktorý je už pokrytý,“ uviedol v úvode nový riaditeľ.

V krátkosti predstavil aj víziu klubu. „Predovšetkým by som rád znovu obnovil dôveru a rešpekt klubu z pohľadu verejnosti. Spoločne s majiteľmi nastavujeme celú novú organizačnú štruktúru. Príchodom odborníkov na jednotlivé pozície sa zvýši odbornosť a kvalifikovanosť. Najlepší ľudia sú väčšinou pod zmluvami v iných kluboch, preto chvíľu potrvá, než naplno prídu na svoje pracovné povinnosti v rámci nášho klubu,“ vysvetlil riaditeľ.

K športovej stránke prezradil po minulej sezóne vysoké ciele. „Ambíciou je určite umiestnenie do 6. miesta a podľa toho zostavujeme káder. Súperi to s nami budú mať naozaj ťažké. Káder sa vyvíja každým dňom. Verím, že mužstvo bude kvalitné, nečitateľné, agresívne a zdravé charakterovo. To všetko totiž stelesňuje nový hlavný tréner Pavel Šustr, ktorý dokáže z hráčov dostať maximum. Som naozaj rád, že sa nám podarilo získať tak kvalitného trénera v konkurencii ostatných klubov, ktoré o neho mali záujem. Vytvárame funkčný skauting, používame najmodernejšie programy na data skauting, analýzu hráčov, ale používame tieže zdravý úsudok a dlhodobé skúsenosti. Každý príchod konzultujeme v kruhu športovej rady klubu. Nie je to teda len „one-man show“, ale skutočná profesionálna spolupráca na príchod jednotlivých hráčov,“ naznačil zmeny v klube nielen po hráčskej línii.

Fanúšikov zaujíma, aké zmeny môžu očakávať v kádri mužstva. „Vzhľadom k tomu, že s mojim príchodom a príchodom nového trénera sa automaticky zvýšili nároky na hráčov, či už z pohľadu kvality alebo mentality, rozhodli sme sa obmeniť káder, aby mal ďaleko väčšiu kvalitu, variabilitu a zdravú víťaznú mentalitu. V tejto chvíli sú isté odchody hráčov, s ktorými sme už nepočítali, či už z výkonnostného alebo mentálneho hľadiska. Ide o hráčov ako Martin Gamboš, Marko Totka, Tomáš Fryšták, Adrián Slančík, José Carrillo, Antonio Asanović, Vladimír Majdan, Marin Ljubičić, Gabriel Hornyák, Boris Turčák, Ardian Berisha, Filip Černák, Dávid Guba a Dávid Gallovič,“ prezradil pohyb v kabíne riaditeľ.

V rámci akadémie vkladá dôveru do športového riaditeľa Jiřího Pechu. „Nastavenie akadémie nie je otázkou jedného dňa, postupnou prácou a spoločnými silami opäť vytvoríme jednu z najlepších akadémií v rámci Slovenska, lebo v posledných rokoch postupne upadala,“ informoval o práci s mládežou Balda.

 Ako doplnil Tomáš Malec sa sťahuje do Poľska, ale každý hráč je nahraditeľný a už sa pracuje na príchode nových strelcov. „V najbližších dňoch oznámime príchody nových hráčov, s ktorými sa práve dokončujú rokovania o zmluvách,“ naznačil na koniec nový riaditeľ klubu. "V minulosti som pôsobil 2 roky ako vedúci skautingu a transferový manažér v Baníku Ostrava. Následne som bol športovým riaditeľom v poľskom klube Raków Czestochowa, ktorý hral vtedy 3. ligu a nachádzal sa v strede tabuľky. Po postupe do 2. ligy som sa presunul na pozíciu šéfa skautingu a následne som mal na starosť česko-slovenský hráčsky trh. V minulej sezóne, ktorá bola najúspešnejšia v histórii klubu, sme skončili na 2. mieste Ekstraklasy a vyhrali Poľský pohár. Raków som tak opustil po piatich úspešných rokoch, kde som prešiel niekoľkými pozíciami v klube. Priebežne som pracoval i v anglickej agentúre World in Motion, ktorá zastupuje hráčov v TOP 5 svetových ligách,“ predstavil svoju predchádzajúcu pracovnú anabázu Balda.

Ako doplnil, klub bude pravidelne informovať o dianí na webových stránkach a sociálnych sieťach. „Príchodom nového mediálneho manažéra sa prepojenie „fanúšik - klub“ určite zvýši na maximum, pripravíme i špeciálne programy a súťaže pre fanúšikov. Sme v rokovaní s lokálnymi i zahraničnými firmami z pohľadu spolupráce a sponzoringu nášho klubu. Zohnať do futbalu peniaze nie je ťažké, ale musíte im ponúknuť správny produkt. O nových partneroch budeme priebežne informovať. V najbližších týždňoch oznámime napríklad nového svetového dodávateľa športového oblečenia,“ naznačil smelé plány riaditeľ.

 

Rate this item
(0 votes)
Last modified on piatok, 02 júl 2021 10:41

Senica - Kalendár akcií

pon uto str štv pia sob ned
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30

Senica - Najbližšie akcie

Žiadne nadchádzajúce udalosti na zobrazenie!

NAJČÍTANEJŠIE

Error: No articles to display

NAJČÍTANEJŠIE MOR

Error: No articles to display

Nazahori.sk používa cookies
Táto stránka používa súbory cookies. Ak budete pokračovať v prehliadaní tejto stránky, súhlasíte s ich používaním.