VIDEO: Pápež František potvrdil návštevu Slovenska, reaguje prezidentka SR

VIDEO: Pápež František potvrdil návštevu Slovenska, reaguje prezidentka SR Featured

wikipedia.com a ZC FB wikipedia.com a ZC FB

Svätý Otec dnes napoludnie oznámil, že Slovensko navštívi v dňoch 12. až 15. septembra 2021. NaZahori.sk o tom informuje Martin Strižinec, hovorca prezidentky SR. 

ZC FB 4.7.2021

Reakcia prezidentky SR Zuzany Čaputovej na oficiálne potvrdenie návštevy pápeža Františka na Slovensku: "Som veľmi rada, že pápež František prijal pozvanie a dnes potvrdil svoju návštevu Slovenska v septembri tohto roka. Keď som sa s ním v decembri vo Vatikáne stretla, hovoril mi o tom, ako mu je Slovensko srdcu blízke. Tieto jeho slová potvrdzuje aj fakt, že sa na Slovensku plánuje zdržať dlhšie. Verím, že prítomnosť pápeža Františka bude pre nás všetkých posolstvom zmierenia a nádeje v zložitých časoch, ktoré žijeme."

Či navštívi Svätý Otec aj pútnické miesto na Záhorí, baziliku Sedembolestnej Panny Márie v Šaštíne - mesto Šaštín-Stráže, zatiaľ potvrdiť nevieme.

"Pre Slovensko je veľkou cťou, že k nám Svätý Otec príde na trojdňovú apoštolskú návštevu,“ povedal minister zahraničia Ivan Korčok na sociálnej sieti. „Je to významný moment ako pre vzťahy Slovenska so Svätou stolicou, tak aj pre veriacich, ako aj pre všetkých ľudí hlásiacich sa ku kresťanským a humanistickým princípom, ktoré súčasný pápež tak odhodlane bráni a zdôrazňuje.“

Návšteva pápeža Františka bude v poradí štvrtou apoštolskou návštevou Svätého Otca na Slovensku.

Pápež Ján Pavol II. navštívil krajinu spolu trikrát: v roku 1990 počas návštevy Česko-Slovenska zavítal do Bratislavy, v ére samostatnosti pricestoval v roku 1995 do Bratislavy, Nitry, Šaštína, Košíc, Prešova, Levoče a Tatier, a v roku 2003 pricestoval do Banskej Bystrice, Rožňavy a Bratislavy. 

zdroj: FB, wikipedia, TS

Rate this item
(0 votes)
Last modified on pondelok, 05 júl 2021 08:56

Senica - Kalendár akcií

pon uto str štv pia sob ned
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30

Senica - Najbližšie akcie

Žiadne nadchádzajúce udalosti na zobrazenie!

NAJČÍTANEJŠIE

Error: No articles to display

NAJČÍTANEJŠIE MOR

Error: No articles to display

Nazahori.sk používa cookies
Táto stránka používa súbory cookies. Ak budete pokračovať v prehliadaní tejto stránky, súhlasíte s ich používaním.