VIDEO+FOTO: Brezovskou lokálkou na výlete v Jablonici

VIDEO+FOTO: Brezovskou lokálkou na výlete v Jablonici Featured

Brezovská lokálka oživila v sobotu 10. júla historickú trať svojou prvou jazdou v tomto roku, cestou z Brezovej pod Bradlom do Jablonice.

Brezovskou lokálkou na výlete v Jablonici NaZahori.sk

Cestovný ruch nepozná hranice spoznávania. Viac vo videu www.nazahori.sk.

Pod záštitou Trnavského samosprávneho kraja Trnavský kraj zážitkov historickým výletným vlakom od mesta Brezová pod Bradlom cez Hradište pod Vrátnom, Osuské do Jablonice sme plynulo prešli  z Kopaníc v Trenčianskom kraji  na Záhorie v Trnavskom kraji.

Mnohí obyvatelia z obce Jablonica aj z mesta Brezová pod Bradlom si pamätajú časy, keď medzi nimi premával vlak, tzv. lokálka. Po takmer 20-tich rokoch toto leto znovu ožije táto železničná trať vďaka spolupráci Krajskej organizácie cestovného ruchu Trnavský kraj s Oblastnou organizáciou cestovného ruchu Záhorie a s podporou Trnavského samosprávneho kraja. Historický vlak tu bude vypravený v 4 termínoch Výletného vlaku Štefánik z Bratislavy cez Trnavu do Brezovej pod Bradlom a odtiaľ do Jablonice. 

“Bolo pre nás obrovskou príležitosťou, umožniť nielen pasažierom výletného vlaku Štefánik, ale najmä miestnym z okolitých obcí mesta Brezová pod Bradlom, previesť sa po dvadsiatich rokoch po trati miestnej lokálky z Brezovej pod Bradlom do Jablonice,” prezradila výkonná riaditeľka Krajskej organizácie cestovného ruchu Trnavský kraj Agáta Mikulová. 

Brezovská lokálka bude premávať na trati Brezová pod Bradlom – Hradište pod Vrátnom – Osuské – Jablonica obec – Jablonica a späť v štyri soboty počas letných prázdnin 10.7.2021, 31.7.2021, 7.8.2021 a 28.8.2021 s odchodom 12:30 z Brezovej pod Bradlom do Jablonice a odchodom o 15:00 z Jablonice do Brezovej pod Bradlom. Lístok je možné zakúpiť vopred prostredníctvom rezervačného systému na www.krajzazitkov.sk alebo v hotovosti pred odchodom vlaku v Brezovej pod Bradlom. Vypravené budú historické vlakové súpravy M 286.018 "Túlavá" s rokom výroby 1967 (10.7.2021) a M 262.007 "Dva-šesť-dvojka" z roku 1949 v ostatné tri termíny.

„Som veľmi rád, že sa nám tento rok podarilo vstúpiť do Oblastnej organizácie cestovného ruchu Záhorie. Verím, že táto spolupráca prinesie veľa nových možností pre rozvoj mesta Brezová pod Bradlom. Dôkazom je aj Brezovská lokálka. Ktorá po dlhom čase spája Brezovú s okolitými obcami železničnou traťou a prináša tak zážitok z jazdy historickým vláčikom nielen malým, ale aj veľkým vlakovým nadšencom,“ uviedol primátor Brezovej pod Bradlom Jaroslav Ciran.

“Naši partneri v Jablonici si pre pasažierov Brezovskej lokálky pripravili zaujímavý program. Po vystúpení z historického vlaku môžu pokračovať v ceste časom návštevou Jablonického kaštieľa z konca 16. storočia, ktorý sa občianske združenie Útulný domov pokúša zachrániť,” informoval Martin Lidaj, výkonný riaditeľ Oblastnej organizácie cestovného ruchu Záhorie.

Sobotné popoludnie strávené v Jablonickom kaštieli si vychutnajú všetci. Deti sa môžu povoziť na drevenom kolotoči, alebo sa pohrať s originálnym guľôčkovým hradom. Dospelí si pochutia na výbornom guláši a osviežia sa vychladeným pivom, alebo iným nápojom. 

 

Rate this item
(0 votes)
Last modified on pondelok, 12 júl 2021 12:56

Senica - Kalendár akcií

pon uto str štv pia sob ned
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31

Senica - Najbližšie akcie

Žiadne nadchádzajúce udalosti na zobrazenie!

NAJČÍTANEJŠIE

Error: No articles to display

NAJČÍTANEJŠIE MOR

Error: No articles to display

Nazahori.sk používa cookies
Táto stránka používa súbory cookies. Ak budete pokračovať v prehliadaní tejto stránky, súhlasíte s ich používaním.