VIDEO: FK Senica aj po 3. kole Fortuna ligy bez prehry

VIDEO: FK Senica aj po 3. kole Fortuna ligy bez prehry Featured

ViOn Zlaté Moravce-Vráble - FK Senica 1:1 (1:0) ViOn Zlaté Moravce-Vráble - FK Senica 1:1 (1:0) ViOn Zlaté Moravce-Vráble

Futbalisti FK Senica pokračujú v úspešnom štarte do novej sezóny Fortuna ligy, keď ani v 3. kole najvyššej futbalovej súťaže nenašli premožiteľa. Na ihrisku Zlatých Moraviec remizovali 1:1, keď sa o remízu postaral kapitán Petr Pavlík.

ViOn Zlaté Moravce-Vráble - FK Senica 1:1 (1:0) TV Noviny

ViOn Zlaté Moravce-Vráble - FK Senica 1:1 (1:0)

Góly: 27. Ďubek (z 11 m) - 84. Pavlík. Rozhodovali: Kráľovič – Hancko, Pozor, ŽK: Egert, Niarchos, Halabrín (všetci Senica), ČK: 74. Egert po druhej ŽK, 728 divákov.

ViOn Zlaté Moravce-Vráble: Kira – Čögley, Bednár, Menich, Chren – Sloboda (78. Chobot), Mondek, Tóth, Kyziridis – Ďubek (70. Kolesár) - Yilmaz (85. Mujari)

FK Senica: Ravas – Šimčák, Pavlík, Gáč, Svoboda (84. Kučera) – Egert, Goslin (76. Mašulovič) - Twardek (65. Niarchos), Šumbera (76. Halabrín), Duda (65. J. Buchel) – Sukisa

V otváracom stretnutí 3. kola Fortuna ligy sa od úvodných minút hralo vo svižnom tempe. Už v 5. minúte sa Sukisa pretlačil cez Tótha, z uhla však pálil vysoko nad. V 8. minúte v dobrej pozícii pohrozil Šumbera, ktorého strela tesne minula Kirovu bránu. V 18. minúte sa prudkou strelou prezentoval Yilmaz, pozorný Ravas loptu vyrazil na roh. Prvý gólový moment priniesla 27. minúta. Bednár spoza 16-ky prudkou strelou opečiatkoval pravú žrď, aby sa odrazená lopta vrátila k Bednárovi, ktorého v 16-ke poslal nedovolene k zemi Goslin. Nariadený pokutový kop premenil suverénne Ďubek. V sľubnej pozícii sa ocitol v 37. minúte Yilmaz, ktorého strelu na dvakrát Ravas skrotil. V závere mohol zvýšiť Ďubek, v páde však mieril nad.

Do druhého dejstva vstúpili aktívnejšie domáci. V 50. minúte Mondekov center po pravej strane mieril do Ravasa, ten loptu vyrazil, aby loptu upratal Pavlík na roh. V 69. minúte Sloboda vysunul Kyziridisa, ktorého strela tesne minula cieľ. Už o minútu Mondek nabil Ďubekovi, ten z dobrej pozície netrafil bránu. V 74. minúte išli Záhoráci do desiatich, keď ihrisko po druhej žltej karte opustil Egert. Napriek tomu sa však Seničania dočkali vyrovnania. V 84. minúte po štandardke hostí, striedajúci Mašulovič posadil loptu na hlavu Pavlíka, ktorý prekonal bezmocného Kiru a oslávil jubilejný 200. duel v najvyššej súťaži. Domáci v závere ani v nadstavenom čase z presilovky nič nevyťažili a tak sa body delili.

Hlasy trénerov

Ľuboš Benkovský (tréner FC ViOn Zlaté Moravce – Vráble): „Z našej strany bolo prvé dejstvo dobré. Dali sme gól, na ktorý sme čakali. Každopádne, vrátim sa k tomu istému problému a tým je pridanie ďalšieho zásahu, rozhodujúceho, po ktorom by sme mali pokoj. Stal sa presný opak. Po zmene strán sme si vytvorili množstvo šancí, no nepresadili sme sa. Chceli sme oživiť hru striedaniami, ale nestalo sa tak. Na konci sme inkasovali gól zo štandardnej situácie, pri ktorej sme urobili zbytočný faul a súper to využil. Doma nie sme s bodom spokojní.

 

Pavel Šustr (tréner FK Senica): „Do zápasu sme išli s jasným cieľom – dobrou defenzívou a chceli sme pridať futbalovosť. Myslím, že na začiatku sme sa dostali do situácií, ktoré sme ale nevyriešili najlepšie a lopty lietali mimo štadión. Následne sme prestali hrať našu hru. Dostali sme sa pod tlak, z ktorej plynul pokutový kop domácich. Viackrát sme boli neskoro pri lopte, z čoho v závere pramenila červená karta. Oceňujem, že hráči nezložili zbrane a stretnutie odpracovali až do konca. Boli sme odmenení štandardkou, ktorú sa nám podarilo premeniť. Bod je pre nás cenný a berieme ho všetkými desiatimi.“ (zdroj: ViOnN Zlaté Moravce)

Rate this item
(0 votes)
Last modified on sobota, 07 august 2021 09:50
Nazahori.sk používa cookies
Táto stránka používa súbory cookies. Ak budete pokračovať v prehliadaní tejto stránky, súhlasíte s ich používaním.