Sekule: Vykradli tranzit drahých áut za viac ako 85.000 eur

Sekule: Vykradli tranzit drahých áut za viac ako 85.000 eur

Polícia SR Polícia SR

Policajti železničnej polície v spolupráci so senickými policajtmi a hliadkou Šaštín Stráže zadržali a obvinili mužov, ktorí majú na svedomí vykradnutý tranzit drahých áut. NaZahori.sk o tom informovala hovorkyňa polície Mária Linkešová.

Nákladný vlak smerujúci do Nemecka prevážal niekoľko stoviek naložených nových áut Audi Q3. Z dôvodu záplav a poruchy na trati, musel rušňovodič prepravu prerušiť na Slovensku a vozne odstaviť na Železničnej stanici Sekule.

Vozne zostali nestrážené a o ich odstávke nikto nič nevedel. Krátko na to si rušňovodič všimol, že autá sú na jednom vozni poškodené. Viaceré mali rozbité predné sklá a po bližšej obhliadke policajti zistili, že z nich chýbajú najmä svetlomety, volantové airbagy, multifunkčné volanty a kolesá. Celkovo bolo poškodených 30 áut a škody boli predbežne vyčíslené na viac ako 85.000 eur,“ uviedla Linkešová.

Policajti na mieste činu zaistili mobilný telefón jedného z páchateľov  a vykonali operatívne previerky na mieste činu. „V skorých ranných hodinách spozorovali po nočnej vykrádačke neďaleko stanice 34-ročného muža. Ten sa snažil policajtom ujsť a skryť v hustom poraste, asi kilometer od stanice.  Policajti, vojaci, služobný pes so psovodom boli pri zadržaní úspešní a muža spacifikovali,“ doplnila policajná hovorkyňa.

Operatívnymi previerkami a dôkazmi zadržali krátko na to aj ďalšieho komplica, 27-ročného muža z Malaciek. Muž je navyše podozrivý aj z toho, že sa par dní pred krádežami dopustil trestných činov výtržníctva, ublíženia na zdraví a nedovoleného ozbrojovania.

Vyšetrovateľ obvinil zo zločinu krádeže v súbehu s prečinom poškodzovania cudzej veci troch mužov. Dvaja zadržaní boli na základe príkazu súdu eskortovaní do výkonu väzby. Po treťom obvinenom, 34-ročnom Miroslavovi Noskovičovi z Kostolišťa, polícia vyhlásila celoštátne pátranie. Muž bol už v minulosti viac krát súdne trestaný, aj pre majetkovú trestnú činnosť. Ak vás osoba požiada o pomoc, aby sa vyhla trestnému stíhaniu, takéto konanie môže byť kvalifikované ako trestný čin.

Rate this item
(1 Vote)
Last modified on streda, 11 august 2021 10:12

Senica - Kalendár akcií

pon uto str štv pia sob ned
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30

Senica - Najbližšie akcie

Žiadne nadchádzajúce udalosti na zobrazenie!

NAJČÍTANEJŠIE

Error: No articles to display

NAJČÍTANEJŠIE MOR

Error: No articles to display

Nazahori.sk používa cookies
Táto stránka používa súbory cookies. Ak budete pokračovať v prehliadaní tejto stránky, súhlasíte s ich používaním.