Šaštín: Pred omšou pápeža sa cesty uzavrú už ráno

Šaštín: Pred omšou pápeža sa cesty uzavrú už ráno Featured

foto: vaticannews foto: vaticannews

Šaštín: Svätá Omša, ktorú bude sláviť Svätý Otec František spolu s prítomnými kardinálmi, biskupmi a kňazmi na voľnom priestranstve v Šaštíne 15.9.2021 sa začína o 10:00 hodine.

Miesta v sektoroch treba zaujať najneskôr do 8.00 hodiny, následne budú uzavreté príjazdové aj prístupové cesty, takže sa viac nebude možné dostať do areálu. Informuje o tom 14.8.2021 web www.navstevapapeza.sk.

Dokumenty potrebné k vstupu na podujatie:

    1. - Občiansky preukaz
    2. - Green pass - potvrdenie o zaočkovaní dvoma dávkami (doporučujeme mať so sebou vytlačený QR kód 2/2 dávky
    3. - QR kód, ktorý ste obdržali pri registrácie na podujatie v registračnom systéme.
    4. Auto: Opis príjazdových trás:

      V smere od Bratislavy/Brna (CZ) odporúčame využiť diaľnicu D2 až po zjazd Kúty. Následne pokračovať po ceste číslo 2/I až po okružnú križovatku v obci Kúty. Následne sa prvým zjazdom pripojiť na cestu číslo 500/II cez obce Kúty a Čáry až do katastrálneho územia mesta Šaštín-Stráže. Pred vjazdom do mesta je potrebné odstaviť vozidlo na vyznačených odstavných parkoviskách podľa pokynov príslušníkov PZ SR a usporiadateľov. Z parkoviska je potrebné sa po vyznačenej trase peši presunúť na miesto konania svätej omše. Peší presun trvá cca 19 minút.

      Rovnako je možné z diaľnice D2 použiť zjazd Moravský Svätý Ján a pokračovať po ceste číslo 2/I až do obce Moravský Sv. Ján. V obci, na kilometri 30,5 odbočiť vľavo na cestu 1140/III a pokračovať cez obce Sekule, Borský Sv. Jur a Kuklov až po katastrálne územie mesta Šaštín-Stráže. Pred vjazdom do mesta je potrebné odstaviť vozidlo na vyznačených odstavných parkoviskách podľa pokynov príslušníkov PZ SR a usporiadateľov. Z parkoviska je potrebné sa po vyznačenej trase peši presunúť na miesto konania svätej omše. Peší presun trvá cca 15 minút.

      V smere od Malaciek odporúčame využiť cestu číslo 2/I cez obec Veľké Leváre až do obce Moravský Sv. Ján. V obci, na kilometri 30,5 odbočiť vpravo na cestu 1140/III a pokračovať ako vyššie.

      Rovnako v smere od Malaciek je možné využiť cestu číslo 590/II cez obce Studienka, Lakšárska Nová Ves a Borský Mikuláš. V obci na kilometri 28,0 odbočiť vľavo na cestu 1143/III a pokračovať až do katastra mesta Šaštín-Stráže. Pred vjazdom do mesta je potrebné odstaviť vozidlo na vyznačených odstavných parkoviskách podľa pokynov príslušníkov PZ SR a usporiadateľov. Z parkoviska je potrebné sa po vyznačenej trase po ulici Jána Hollého a Štúrovej peši presunúť na miesto konania svätej omše. Peší presun trvá cca 30 minút.

      V smere od Skalice/Sudoměřice (CZ) odporúčame použiť cestu číslo 426/II až po okružnú križovatku v meste Holíč. Na križovatke použiť 2. zjazd na cestu číslo 2/I. Po približne 1,5 km odbočiť vľavo na cestu číslo 590/II a po tejto ceste pokračovať cez obec Petrova Ves až do katastra mesta Šaštín-Stráže. Pred vjazdom do mesta je potrebné odstaviť vozidlo na vyznačených odstavných parkoviskách podľa pokynov príslušníkov PZ SR a usporiadateľov. Z parkoviska je potrebné sa po vyznačenej trase po ulici Hviezdoslavovej a následne po pravom brehu rieky Myjava peši presunúť na miesto konania svätej omše. Peší presun trvá cca 25 minút.

      V smere od Hodonína (CZ) odporúčame použiť cestu číslo 51/I až po okružnú križovatku v meste Holíč. Na križovatke použiť prvý zjazd na cestu číslo 2/I a pokračovať ako vyššie.

      Z ostatného územia SR je potrebné prísť do mesta Senica. V meste na hlavnej križovatke odbočiť na cestu 500/II a pokračovať cez obec Dojč až do mesta Šaštín-Stráže. Na úplnom začiatku mesta je potrebné odstaviť vozidlo na vyznačených odstavných parkoviskách podľa pokynov príslušníkov PZ SR a usporiadateľov. Z parkoviska je potrebné sa po vyznačenej trase miestnou komunikáciou, križujúc ulicu Hviezdoslavovu a následne po pravom brehu rieky Myjava peši presunúť na miesto konania svätej omše. Peší presun trvá cca 12 minút.

    5.  

      NA PRÍJAZD DO ŠAŠTÍNA JE MOŽNÉ VYUŽIŤ ROVNAKO ŽELEZNIČNÚ DOPRAVU

      a to s využitím osobných vlakov vedených z dvoch prestupných staníc: Trnava a Kúty. Cestujúci vystúpia na železničnej stanici Šaštín-Stráže. Po vystúpení z vlakov je potrebné sa po vyznačenej trase ulicami Nádražná, Do Gazárky a Štúrova peši presunúť na miesto konania svätej omše. Peší presun trvá cca 10 minút.

      Kyvadlová doprava: Nie je

      Iná doprava: Vlak, linkové autobusy

      Vstup na podujatie

      Ako bude prebiehať vstup na podujatie:
      Kontrolné body pre vstup na podujatie sa otvárajú od 18.00 hod. 14.9.2021.
      Kontrolné body budú vyznačené na mapke areálu

      Ako prebieha kontrola, čo si nachystať?

      Kontrola očkovania (vytlačený dokument, ktorý dostanete z registrácie s QR kódom + občiansky preukaz) => nasleduje kontrola QR kódu pre vstup do sektora (prichystať QR kód z registrácie na podujatie) => nasleduje bezpečnostná kontrola => vstup do sektora.

      Dôležité: Sektor, do ktorého vstúpite a budete v ňom registrovaný sa nesmie meniť. Ak z neho vyjdete kvôli vode alebo návšteve toalety, treba sa vrátiť to toho istého sektora, z ktorého ste vyšli. Vzhľadom na aktuálne epidemické opatrenia ste po vstupe do sektora registrovaný vzhľadom na prípadné epidemiologické trasovanie. Voda a hygienické zázemie bude pre Vás k dispozícii v línii Vášho sektora.

      Uzatvorenie prístupových ciest a sektorov

      - Uzatvorenie príjazdových ciest na podujatie je v čase od 8.00 hod. 15.9.2021
      - Uzatvorenie vstupov na kontrolných bodoch je v čase od 8.00 hod. 15.9.2021

      Bezpečnostné pokyny

      Na svätú omšu si prineste len nevyhnutné osobné veci a príp. občerstvenie (v sektore sa nebude nič predávať ani sa nebude dať zakúpiť občerstvenie). V čo najväčšej miere obmedzte nosenie kovových predmetov (mobilné telefóny, kamery, fotoaparáty, ďalekohľady, zväzky kľúčov, retiazky, hodinky, termosky, nožíky, stoličky a pod.) Osobné veci nenechávajte bez dozoru.

      Do kontrolovaných priestorov je zakázané vnášať strelné zbrane a ich repliky, slzotvorné prostriedky, elektrické paralyzátory, nože a pod.

      Na mieste slávenia svätej omše bude počas dní pred a počas konania návštevy vyhlásená bezletová zóna pre leteckú prevádzku. Toto obmedzenie je platné aj pre malé bezpilotné lietadlá - drony.

      Asistenčné miesta – budú graficky vyznačené

      asistenčné miesta pri problémoch s registráciou
      miesta RZP
      asistenčná služba pre vozíčkarov osoby

      REGISTRÁCIA ÚČASTNÍKOV ŠAŠTÍN

      zdroj: www.navstevapapeza.sk
Rate this item
(0 votes)
Last modified on sobota, 14 august 2021 13:41

Senica - Kalendár akcií

pon uto str štv pia sob ned
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30

Senica - Najbližšie akcie

Žiadne nadchádzajúce udalosti na zobrazenie!

NAJČÍTANEJŠIE

Error: No articles to display

NAJČÍTANEJŠIE MOR

Error: No articles to display

Nazahori.sk používa cookies
Táto stránka používa súbory cookies. Ak budete pokračovať v prehliadaní tejto stránky, súhlasíte s ich používaním.