FOTO: Beh vďaky Senica – Prietrž s rekordnou účasťou

FOTO: Beh vďaky Senica – Prietrž s rekordnou účasťou Featured

fotky zdroj: Mesto Senica FB fotky zdroj: Mesto Senica FB

Beh vďaky 2021 Senica – Prietrž s rekordnou účasťou a po prvýkrát súčasťou Moravsko-slovenského bežeckého pohára.

NaZahori.sk o tom informovala Tatiana Moravcová, hovorkyňa mesta Senica.

Súčasťou regionálnych spomienkových slávností výročia Slovenského národného povstania je vždy v závere augusta aj bežecké športové podujatie Beh vďaky so štartom v Senici, s cieľom v Prietrži - v osade U Rehušov pri Pamätníku SNP.

Tento rok sa na štart v Senici pred futbalovým štadiónom postavilo rekordných 87 účastníkov, ktorých v sobotu 28. augusta o 16.00 hodine odštartoval primátor Senice Martin Džačovský. Na pretekárov čakalo vcelku chladné počasie, s teplotami len okolo 18 stupňov Celzia, sprevádzané takisto chladným vetrom. Trať Behu vďaky je dlhá 11,1 kilometra s asfaltovým povrchom, za Senicou prechádzajúca do kopcovitého terénu s celkovým prevýšením približne 300 metrov.

„Aktuálny 16. ročník Behu vďaky bol prelomový, pretože boli preteky po prvýkrát zaradené do bežeckej súťaže Moravsko-slovenský bežecký pohár, čo sa podpísalo pod hojnejšiu účasť pretekárov z druhej strany rieky Moravy,“ konštatoval riaditeľ bežeckého podujatia Milan Jablonický z Občianskeho združenia Petrus, ktoré tvorí spolu s mestom Senica a obcou Prietrž hlavné organizačné trio Behu vďaky.

V každej kategórii mužov (M-40, M-50, M-60, M-65, M-70) a žien (Ž-35, Ž-45, Ž-55) boli prví traja najúspešnejší odmenení pohárom. Finančnú odmenu si odniesli prví traja pretekári medzi mužmi i ženami v absolútnom poradí.

Muži, absolútne poradie (Beh vďaky 2021)

  1. Lukáš Soural, VSK UNI Brno, 0:43:18
  2. Pavol Masaryk, AK Senica, 0:44:24
  3. Jozef Jurčík, Skalica, 0:45:08

 Ženy, absolútne poradie (Beh vďaky 2021)

  1. Ivana Záškvarová, Bratislava, 0:51:56
  2. Dana Janečková, AC Nové Zámky, 0:52:28
  3. Iveta Kluknavská, Gelnica, 0:54:35

Ceny bežcom odovzdávali zástupca primátora Senice Filip Lackovič, starostka obce Prietrž Dana Blažková a podpredseda TTSK Pavol Kalman.

Viac info na: http://behvdaky.eu 

Rate this item
(0 votes)
Last modified on nedeľa, 29 august 2021 11:10
Nazahori.sk používa cookies
Táto stránka používa súbory cookies. Ak budete pokračovať v prehliadaní tejto stránky, súhlasíte s ich používaním.