FOTO+VIDEO: Na omšu s pápežom v Šaštíne zatiaľ 30.000 prihlásených

FOTO+VIDEO: Na omšu s pápežom v Šaštíne zatiaľ 30.000 prihlásených Featured

fotky: NaZahori.sk fotky: NaZahori.sk

Dnes sa uskutočnil brífing na mieste prebiehajúcich prípravných prác, kde bude Svätý Otec sláviť svätú omšu v Šaštíne (mesto Šaštín-Stráže). 

NaZahori.sk Brífing k návšteve pápeža Františka v Šaštíne

Pápež František príde do Šaštína 15. septembra 2021 - v deň sviatku Sedembolestnej Panny Márie, ktorej je zasvätená aj tamojšia národná svätyňa. V jej blízkosti bude Svätý Otec František sláviť záverečnú svätú omšu, na ktorú je zatiaľ prihlásených cca 30.000 pútnikov. 

Informovali arcibiskup metropolita Mons. Stanislav Zvolenský, koordinátor prípravy pre Bratislavskú arcidiecézu Mons. Tibor Hajdu, koordinátorka dobrovoľníkov pre Bratislavu a Šaštín Monika Hricáková, architekt liturgického priestoru v Šaštíne Michal Bogár a hovorca KBS Martin Kramara. 

Pápež František na papamobile

Výnimočnosť návštevy pápeža je aj preto, že prichádza v čase pandémie a pápež nemal príležitosť na veľa zahraničných ciest. Navštívil Irak, teraz pôjde do Budapešti aby uzatvoril eukaristický kongres a potom príde na Slovensko a jeho štvordňová návšteva u nás vyvrcholí v Šaštíne. Od dnešného dňa sa začína bezprostredná príprava na prijatie svätého otca na Slovensku.

Program sa otvorí už v predvečer 14. septembra 2021 o 22.00 h a od tohto okamihu budú môcť návštevníci začať napĺňať jednotlivé sektory. Pútnici musia byť v deň omše v sektoroch do 8.00 h, kedy sa uzavrú. Je to aj z dôvodu, že pápež už pred omšou bude na papamobile prechádzať medzi sektormi s návštevníkmi púte.

Na púť v Šaštíne sa prihlásilo 1500 dobrovoľníkov 

Prihlasovanie dobrovoľníkov je už uzavreté. Budú mať na starosti usmerňovanie ľudí v sektoroch, kontrolu QR kódov, pomoc s ďalšími zložkami pri vstupných bránach ako aj usmerňovanie na parkoviskách a smerovanie ľudí z parkovísk a železničnej stanice na miesto omše.

Architektúra presbitéria

Nazvať ju možno ako príležitostnú architektúru, keďže bude využitá iba na jedno podujatie. Architekti sa ju snažili uchopiť ekologicky, aby všetky materiály a konštrukcie sa mohli opäť využiť. Ramená kríža obsahujú fragmenty drevených trámov pochádzajúcich z Moravskej Novej Vsi, z kostola sv. Jakuba, silne narušeného búrkou sprevádzanou ničivým tornádom. 

Čo bude v liturgickom priestore pri návšteve pápeža v Šaštíne? 

 

Pápež František spolu s prítomnými kardinálmi, biskupmi a kňazmi bude o 10:00 h sláviť na voľnom priestranstve v Šaštíne záverečnú svätú omšu.

Viac TU: https://www.nazahori.sk/senica/item/5090-co-bude-v-liturgickom-priestore-pri-navsteve-papeza-v-sastine

Rate this item
(0 votes)
Last modified on sobota, 04 september 2021 18:26

Senica - Kalendár akcií

pon uto str štv pia sob ned
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30

Senica - Najbližšie akcie

Žiadne nadchádzajúce udalosti na zobrazenie!

NAJČÍTANEJŠIE

Error: No articles to display

NAJČÍTANEJŠIE MOR

Error: No articles to display

Nazahori.sk používa cookies
Táto stránka používa súbory cookies. Ak budete pokračovať v prehliadaní tejto stránky, súhlasíte s ich používaním.