FOTO: Mestská polícia Senica funguje už 30 rokov

FOTO: Mestská polícia Senica funguje už 30 rokov Featured

Senica - 30. výročie fungovania mestskej polície Senica - 30. výročie fungovania mestskej polície zdroj: Mesto Senica

Obecné aj mestské polície vznikali na území bývalého Československa v rozpätí niekoľkých rokov po roku 1989. Patrí k nim aj Mestská polícia v Senici, ktorá si v tomto roku pripomína 30 rokov od svojho založenia. NaZahori.sk o tom informovala hovorkyňa mesta Tatiana Moravcová.

Pri tejto príležitosti sa vo veľkej zasadačke Mestského úradu v Senici uskutočnilo slávnostné podujatie, na ktorom nechýbali súčasní i bývalí príslušníci Mestskej polície Senica. „Trúfam si povedať, že Mestská polícia Senica sa od svojho vzniku postupne prerodila do modernej a dynamickejšej organizácie s dobrým menom v očiach verejnosti, ktorá vykonáva svoje poslanie s profesionálnym nasadením a zodpovednosťou. Že významne prispieva k bezpečnosti v našom meste, chráni nielen náš majetok, ale aj životy,“ uviedol v príhovore primátor mesta Senica Martin Džačovský.

Práca mestského policajta nie je jednoduchá, je veľmi rôznorodá a každý mestský policajt pri nástupe do služby nikdy nevie, čo ho čaká, je často poradcom, pomocníkom, záchranárom, ale tiež musí rázne konať, rozhodovať a byť autoritou pri styku s občanmi, ktorí porušujú určité spoločenské pravidlá a predpisy. Je to práca, ktorá si vyžaduje ľudí zodpovedných, empatických, komunikatívnych, aby dokázali komunikovať s ľuďmi v každej situácii a boli ochotní pomáhať našim občanom,“ zhodnotil vo svojej reči náčelník senickej mestskej polície Jaroslav Pecha.

Pamätné plakety mesta Senica si počas slávnosti prevzala trojica najdlhšie slúžiacich príslušníkov mestskej polície. Za tridsať rokov vo výkone služby ju úradujúci primátor odovzdal Ferdinandovi Jakubovičovi, Ferdinandovi Filipovi a Ľubomírovi Šmidovi.

Ďalších osem pamätných plakiet si prevzali mestskí policajti a jedna bývalá mestská policajtka za mimoriadne nasadenie počas výkonu služby a záchranu ľudských životov:

Peter Kovalovský – za záchranu života pri vyťahovaní z horiaceho bytu

Ľubor Lezo – za záchranu topiaceho sa človeka z Teplice a za zabránenie napadnutiu kolegu nožom pri služobnom zákroku

Ernest Szabó – za záchranu samovraha, ktorý chcel vyskočiť z okna a za poskytnutie prvej pomoci zrazenému človeku

Stanislav Macák – za prekazenie ozbrojeného lúpežného prepadnutia v zábavnom centre

Tibor Kovarík – za prekazenie ozbrojeného lúpežného prepadnutia v zábavnom centre

Branislav Hesek - za záchranu života samovraha

Roman Ščepka – za záchranu samovraha a následné poskytnutie prvej pomoci

Eva Habiňáková – za záchranu samovraha a následné poskytnutie prvej pomoci

Počas slávnosti sa všetci ocenení, ako aj ostatní príslušníci Mestskej polície Senica zapísali do Pamätnej knihy mesta Senica. „Za odhodlanie a odvahu vám patrí naša vďaka i uznanie. Vám všetkým - príslušníkom mestskej polície, ale aj administratívnym pracovníkom, pracovníkom chránenej dielne, ale aj spolupracovníkom, ktorí sa starajú o bezpečnosť našich občanov pri priechodoch pre chodcov. Vedenie mesta Senica si veľmi váži vašu každodennú činnosť, ktorá vo svojom dôsledku činí naše mesto bezpečnejším miestom pre život,“ adresoval slová vďaky členom Mestskej polície Senica primátor Martin Džačovský.

Rate this item
(0 votes)
Last modified on nedeľa, 05 september 2021 08:59

Senica - Kalendár akcií

pon uto str štv pia sob ned
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31

Senica - Najbližšie akcie

Žiadne nadchádzajúce udalosti na zobrazenie!

NAJČÍTANEJŠIE

Error: No articles to display

NAJČÍTANEJŠIE MOR

Error: No articles to display

Nazahori.sk používa cookies
Táto stránka používa súbory cookies. Ak budete pokračovať v prehliadaní tejto stránky, súhlasíte s ich používaním.