Skalická nemocnica zabezpečuje zdravotnú službu počas návštevy pápeža v Šastíne

Skalická nemocnica zabezpečuje zdravotnú službu počas návštevy pápeža v Šastíne Featured

Šaštín prípravy Šaštín prípravy

Fakultná nemocnica AGEL Skalica sa pripravuje na zabezpečenie služieb zdravotnej starostlivosti a ochrany zdravia návštevníkov na hromadnej akcii v Šaštíne-Strážoch počas návštevy pápeža Františka I. na Slovensku. 

NaZahori.sk o tom informuje Martina Pavliková, hovorkyňa skupiny AGEL SK.

Znamená to kontrolu a aktualizáciu traumatologického plánu, poskytnutie sanitiek záchrannej služby a predovšetkým posilnenie služieb zdravotníkov tak v mieste konania návštevy, ako aj v nemocnici. 

,,Ministerstvo zdravotníctva SR určilo Fakultnú nemocnicu AGEL Skalica pre zabezpečenie lekárskej starostlivosti pri návšteve hlavy katolíckej cirkvi v Šastíne-Strážoch, ktorá sa uskutoční 15. septembra 2021,“ hovorí riaditeľ FN AGEL Skalica MUDr. Jakub Rybár. "V rámci prípravy na túto návštevu počítame s rozmiestnením našich sanitiek záchrannej služby podľa pokynu ministerstva zdravotníctva, sme pripravení realizovať transport ranených osôb,“ dodáva riaditeľ nemocnice. 

Zaujímavosťou je, že budú k dispozícii aj  jazykovo vybavení  zdravotníci, ktorí v prípade potreby poskytnúť urgentnú starostlivosť vedia s postihnutými komunikovať. Nemocnica v tejto súvislosti aktualizovala svoj trauma plán, skontrolovala zdravotnícke vybavenie aj technický stav svojich vozidiel. 

,,Rozsahom ide o jednu z najväčších hromadných akcií v regióne, precízna príprava je najdôležitejšia, aby sme v prípade akejkoľvek, aj malej mimoriadnosti, vedeli pružne reagovať. Zdravie všetkých návštevníkov je na prvom mieste. Pre nás je dôležité zladiť uvedené aj s normálnym chodom nemocnice,“ dodal MUDr. Rybár.

 

Aktuálne: Na podujatia s pápežom napokon vstup v režime OTP

Pápež František príde do Šaštína 15. septembra 2021 - v deň sviatku Sedembolestnej Panny Márie, ktorej je zasvätená aj tamojšia národná svätyňa. 
 
 
 
 


 
 
 
 
 

FOTO+VIDEO: Na omšu s pápežom v Šaštíne zatiaľ 30.000 prihlásených

Dnes sa uskutočnil brífing na mieste prebiehajúcich prípravných prác, kde bude Svätý Otec sláviť svätú omšu v Šaštíne (mesto Šaštín-Stráže).
 
 
 
 


 
 
 
 
 

Čo bude v liturgickom priestore pri návšteve pápeža v Šaštíne?

Šaštín-Stráže: 15. septembra 2021 pápež František spolu s prítomnými kardinálmi, biskupmi a kňazmi bude o 10:00 h sláviť na voľnom priestranstve v Šaštíne záverečnú svätú omšu. 
 
 
 
 
 
 
 

VIDEO: Hudobníci sa pripravujú na svätú omšu s pápežom v Šaštíne

V sobotu 28. augusta odštartoval skúšobný proces zmiešaného speváckeho zboru, ktorý bude sprevádzať liturgiu slávnostnej svätej omše s pápežom Františkom v Šaštíne, ktorá sa uskutoční 15. septembra 2021. 
 
 
 
 


 
 
 
 
 

Šaštín- Stráže: Začala rekonštrukcia komunikácií pred návštevou pápeža

Mesto Šaštín-Stráže ako investor stavby „Rekonštrukcia miestnych komunikácií ul. Kláštorné nám., Pri rybníku, Do Gazárky a Nádražná ul. “ oznamuje občanom, fyzickým i právnickým osobám, že zhotoviteľ stavby začal v…
 
 
 

 

Rate this item
(0 votes)
Last modified on utorok, 07 september 2021 14:03

Senica - Kalendár akcií

pon uto str štv pia sob ned
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30

Senica - Najbližšie akcie

Žiadne nadchádzajúce udalosti na zobrazenie!

NAJČÍTANEJŠIE

Error: No articles to display

NAJČÍTANEJŠIE MOR

Error: No articles to display

Nazahori.sk používa cookies
Táto stránka používa súbory cookies. Ak budete pokračovať v prehliadaní tejto stránky, súhlasíte s ich používaním.