TTSK posilní autobusy k vlakom v súvislosti s návštevou pápeža

TTSK posilní autobusy k vlakom v súvislosti s návštevou pápeža Featured

Trnavský samosprávny kraj (TTSK) sa pripravuje na návštevu Svätého Otca v Šaštíne, kde bude slúžiť svätú omšu v stredu 15.septembra 2021 o 10. hodine.

Záujemcovia sa môžu na stretnutie s pápežom dopraviť mimoriadnymi vlakovými spojmi Železničnej spoločnosti Slovensko, ktoré budú premávať na úseku Trnava-Kúty. Návoz na ne bude zabezpečený posilnenými spojmi prímestskej autobusovej dopravy v spolupráci s dopravcami Arriva Trnava a Skand Skalica. 

„Na návštevu Svätého Otca v Šaštíne sa pripravujeme už dlhšie. Vybudovali sme zjazdy na záchytné parkoviská. Budeme radi, ak by najviac záujemcov o stretnutie s pápežom prišlo ekologickejšou verejnou dopravou, ktorá v tomto prípade predstavuje logisticky najjednoduchšie riešenie.Preto zabezpečíme prímestské autobusy tak, aby sa ľudia dostali na mimoriadne vlakové spojenia,“ uviedol trnavský župan Jozef Viskupič a súčasne poprosil všetkých cestujúcich o dodržiavanie opatrení na zníženie rizika prenosu ochorenia Covid-19.

Župa koordinuje prípravy spojené s návštevou pápeža s Konferenciou biskupov Slovenska, Železničnou spoločnosťou Slovensko a svojimi zmluvnými dopravcami prímestských autobusov. Svätá omša sa v Šaštíne začne o 10:00. Návštevníci môžu prísť do vyhradených priestorov už 14. septembra od 22:00. Miesta v sektoroch je potrebné zaujať do 8:00.

Vlakové spoje budú posilnené z hlavných prestupných staníc Trnava a Kúty. Prvý mimoriadny vlak vyštartuje z Trnavy krátko po polnoci, o 00:11. Následne budú vlaky vypravované každú hodinu, a to aj v smere z Kútov do Šaštína-Stráže.

Kompletné cestovné poriadky posilnenej prímestskej autobusovej dopravy a všetky dôležité informácie župa zverejní na svojej webovej stránke a profile naFacebooku.

 


 
 

Kvôli pápežovi uzavrie polícia aj D2

V súvislosti s návštevou Svätého Otca Františka v Slovenskej republike bude potrebné počítať s určitými dopravnými obmedzeniami v Šaštíne - Strážach. Informovala o tom polícia.
 
 
 
 
 
 


 
 
 
 
 

FOTO: Mesto Šaštín-Stráže daruje pápežovi obraz z dreva a skla

Pri príležitosti návštevy pápeža Františka v meste Šaštín-Stráže dňa 15. septembra mu daruje mesto dielo s názvom Bazilika sedembolestnej panny Márie – Šaštín-Stráže.
 
 
 
 
 
 


 
 
 
 
 

Skalická nemocnica zabezpečuje zdravotnú službu počas návštevy pápeža v Šastíne

Fakultná nemocnica AGEL Skalica sa pripravuje na zabezpečenie služieb zdravotnej starostlivosti a ochrany zdravia návštevníkov na hromadnej akcii v Šaštíne-Strážoch počas návštevy pápeža Františka I. na Slovensku.
 
 
 
 


 
 
 
 
 

Aktuálne: Na podujatia s pápežom napokon vstup v režime OTP

Pápež František príde do Šaštína 15. septembra 2021 - v deň sviatku Sedembolestnej Panny Márie, ktorej je zasvätená aj tamojšia národná svätyňa. 
 
 
 
 


 
 
 
 
 

FOTO+VIDEO: Na omšu s pápežom v Šaštíne zatiaľ 30.000 prihlásených

Dnes sa uskutočnil brífing na mieste prebiehajúcich prípravných prác, kde bude Svätý Otec sláviť svätú omšu v Šaštíne (mesto Šaštín-Stráže).
 
 
 
 
 


 
 
 
 
 

Čo bude v liturgickom priestore pri návšteve pápeža v Šaštíne?

Šaštín-Stráže: 15. septembra 2021 pápež František spolu s prítomnými kardinálmi, biskupmi a kňazmi bude o 10:00 h sláviť na voľnom priestran 

 

 
 
 

 

 

Rate this item
(0 votes)
Last modified on štvrtok, 09 september 2021 13:25

Senica - Kalendár akcií

pon uto str štv pia sob ned
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31

Senica - Najbližšie akcie

Žiadne nadchádzajúce udalosti na zobrazenie!

NAJČÍTANEJŠIE

Error: No articles to display

NAJČÍTANEJŠIE MOR

Error: No articles to display

Nazahori.sk používa cookies
Táto stránka používa súbory cookies. Ak budete pokračovať v prehliadaní tejto stránky, súhlasíte s ich používaním.