VIDEO+FOTO: Smrdáky - klenot slovenského kúpeľníctva

VIDEO+FOTO: Smrdáky - klenot slovenského kúpeľníctva Featured

By TS a redakcia NaZahori.sk september 28, 2021 0
Kúpele Smrdáky Kúpele Smrdáky zdroj: NaZahori.sk

OOCR Záhorie: Jednou z najnavštevovanejších destinácií na Záhorí sú kúpele v Smrdákoch. 

NaZahori.sk

S využitím jedinečného prírodného bohatstva – sírovodíkovej minerálnej vody a sírneho bahna sa zameriavajú predovšetkým na liečbu kožných ochorení v kombinácii s chorobami pohybového aparátu. 

Na svoje si však prídu aj návštevníci hľadajúci relax či aktívny oddych. Kapacita kúpeľov je pri plnom vyťažení približne 300 miest vrátane detskej liečebne Eva.

 „Pri plnom vyťažení je v liečebni možné ubytovať približne 30 detí. Najčastejšími pacientami u nás sú pacienti s atopickým ekzémom či psoriázou. Pacienti s týmto ochorením tvoria približne 80 percent našich klientov,“ uviedla riaditeľka kúpeľov Smrdáky Dana Hlavnová. 

Kúpele ponúkajú aj pobyty pre samoplatcov. „V ponuke máme komplexné pobyty na rôznu dĺžku. Okrem toho poskytujeme aj skúšobné balíčky. Hostia môžu prísť, vyskúšať si napríklad pobyt na predĺžený víkend. Nemusia ísť nutne za účelom liečby, môžu sa prísť iba tak zregenerovať a oddýchnuť si. Okrem liečebných procedúr máme v kúpeľoch aj vírivku či klasické masáže, k dispozícii je aj fitness a telocvičňa,“ doplnila riaditeľka kúpeľov

„Kúpele Smrdáky a aj samotná obec sú jedným zo základných pilierov Oblastnej organizácie cestovného ruchu (OOCR) Záhorie aj z hľadiska kritéria počtu prenocovaní, ktoré musia jednotlivé oblastné organizácie cestovného ruchu spĺňať. Kúpele každoročne navštívi viac ako 50 tisíc klientov, ktorí okrem samotných kúpeľov navštevujú aj ďalšie destinácie v našom regióne, čím ich podporujú aj ekonomicky,“ uviedol predseda OOCR Záhorie Zdenko Čambal

Pýchou kúpeľov je rozľahlý park, ktorý ku komplexu patrí. „Park má približne 300 rokov a vyskytujú sa v ňom aj zákonom chránené stromy. Nachádza sa na rozlohe približne 16 hektárov. Okrem pacientov ho v hojnom počte navštevujú aj ľudia z obce a blízkeho okolia. Súčasťou parku je aj novo opravený tenisový kurt,“ prezradila riaditeľka

V rámci pobytov v kúpeľoch nezabúdajú ani na kultúrne vyžitie návštevníkov. „Pripravujeme kultúrne podujatia, pri ktorých reflektujeme, aké zloženie návštevníkov tu práve máme. Ak sú klienti starší, prispôsobujeme tomu program a ak máme deti, minimálne jeden až dvakrát do týždňa pripravujeme podujatia šité pre nich. Niekoľkokrát do týždňa organizujeme zábavy a máme vlastné kino. Okrem toho máme pizzeriu, kaviareň, lobby bar a dve reštaurácie. Každý si tu nájde to svoje,“ vymenovala možnosti Hlavnová

V Smrdákoch sa už tradične uskutočňuje každý rok aj výstava najlepších fotografií v súťaži Záhorie – rozmanitá zem, ktorú organizuje OOCR Záhorie.

„Keďže liečebné kúry nie sú stále, návštevníci potrebujú vyplniť voľný čas. Mnohé z týchto fotografií sú po skončení jednotlivých ročníkov vystavené v priestoroch kúpeľov a ukazujú krásy Záhoria. Mnohým návštevníkom slúžia ako inšpirácia na výlety do miest, kde boli fotografie zhotovené,“ informoval výkonný riaditeľ OOCR Záhorie Martin Lidaj.

 

 

Oblastná organizácia cestovného ruchu (OOCR) Záhorie vyhlásila štvrtý ročník fotografickej súťaže Záhorie - rozmanitá zem. Fotografie je možné zasielať do 30. septembra 2021.
 
 
 
 
 
 
 
Napriek tomu, že dovolenkové mesiace sú za nami, Záhorie počas septembrových dní ponúka viaceré možnosti využitia voľného času.

 

 

Rate this item
(0 votes)
Last modified on utorok, 28 september 2021 11:14

Senica - Kalendár akcií

pon uto str štv pia sob ned
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31

Senica - Najbližšie akcie

Žiadne nadchádzajúce udalosti na zobrazenie!

NAJČÍTANEJŠIE

Error: No articles to display

NAJČÍTANEJŠIE MOR

Error: No articles to display

Nazahori.sk používa cookies
Táto stránka používa súbory cookies. Ak budete pokračovať v prehliadaní tejto stránky, súhlasíte s ich používaním.