Vynovená nocľaháreň pre Seničanov za 30 centov

Vynovená nocľaháreň pre Seničanov za 30 centov Featured

Nocľaháreň zdroj: Mesto Senica Nocľaháreň zdroj: Mesto Senica

Mesto Senica prevádzkuje nocľaháreň, ktorá poskytuje ľuďom bez domova možnosť prenocovania, zabezpečenia hygieny i ošatenia. Kapacita zariadenia je sedem postelí pre sedem osôb. 

Všetky lôžka mesto Senica vybavilo novými obliečkami, vankúšmi i paplónmi. Zároveň boli vymenené aj staršie postele a matrace. NaZahori.sk o tom informovala Tatiana Moravcová, hovorkyňa mesta.

Nocľaháreň mesta Senica sa nachádza na Hurbanovej ulici. Nocľažníci za poskytované služby v podobe prespania, hygieny a možnosti získania ošatenia zaplatia 30 centov za noc (občania Senice s príjmom pod hranicou životného minima) alebo jedno euro za noc občania s trvalým pobytom mimo mesta Senica, prípadne tí, ktorí majú príjem najmenej vo výške životného minima.

Najmä v zimnom období, keď sa citeľne aj v noci ochladí, býva kapacita mestskej nocľahárne plne obsadená ľuďmi bez domova. Režim jej fungovania je nastavený tak, že v nej môžu prebývať od 19.00 hodiny podvečer do 7.00 hodiny rannej. Počas pandémie Covid-19 sa však tento režim trochu zmiernil, aby sa zabránilo nadmernému stretávaniu takýchto osôb v uliciach a tiež, aby sa pre nich vytvorili dôstojnejšie podmienky pre život počas lockdownu.

Okrem mestskej nocľahárne má mesto Senica k dispozícii aj ďalšie zariadenie s pobytovým typom sociálnej služby – tzv. útulok, v ktorom prostredníctvom organizácie Zariadenie sociálnych služieb Senica, n. o., ktorej je zriaďovateľom, poskytuje takisto možnosť ubytovania, ale dlhodobejšieho charakteru celkom pre osem klientov.

 

Rate this item
(0 votes)
Last modified on štvrtok, 14 október 2021 16:53
Nazahori.sk používa cookies
Táto stránka používa súbory cookies. Ak budete pokračovať v prehliadaní tejto stránky, súhlasíte s ich používaním.