Rekonštrukcia cesty na Robotníckej a parkoviska v centre Senice

Rekonštrukcia cesty na Robotníckej a parkoviska v centre Senice Featured

Rekonštrukciou prejde aj existujúce parkovisko na Hviezdoslavovej ulici v Senici Rekonštrukciou prejde aj existujúce parkovisko na Hviezdoslavovej ulici v Senici zdroj fotiek: Mesto Senica

Od stredy 20. októbra 2021 začne rekonštrukcia miestnej komunikácie na Robotníckej ulici v Senici a súčasne bude opravený povrch aj na frekventovanom parkovisku v centre mesta na Hviezdoslavovej ulici (pred domácimi potrebami U Katky).

Rekonštrukcia oboch plôch by nemala trvať viac ako desať dní. Informuje o tom Mesto Senica

Rekonštrukcia miestnej komunikácie i parkoviska sa bude realizovať z dôvodu nevyhovujúceho súčasného stavu. Celkovo prejde rekonštrukciou 463 metrov cesty od odbočenia z Dlhej ulice pozdĺž celou Robotníckou ulicou až po bytový dom so súpisným číslom 55 (bytový dom za budovou Bytservisu). 

Táto komunikácia zabezpečuje prístup nielen k bytovým a rodinným domom, ale aj prevádzkam umiestneným na tejto ulici.

 

Pri realizácii stavby bude vymenený asfaltový kryt časti miestnej komunikácie za trvácnejší povrch z asfaltového betónu. Keďže zámerom mesta je zabezpečiť plynulú a bezpečnú premávku vozidiel na miestnej komunikácii, stavba sa bude realizovať v piatich etapách.

Prejazdnosť Robotníckej ulice bude zabezpečená tak, že v miestach parkovacích státí a parkovísk budú osadené dopravné značky zákaz zastavenia, čím sa uvoľní jeden jazdný pruh a bude sa môcť uskutočniť oprava postupne po jednotlivých jazdných pruhoch.

„Prosíme obyvateľov danej lokality aj vodičov prechádzajúcich týmto úsekom o trpezlivosť a rešpektovanie dočasného dopravného značenia. Celá rekonštrukcia by mala trvať niekoľko dní a po jej realizácii bude využívanie oboch plôch výrazne lepšie ako teraz. Viem, že je veľa úsekov v Senici, ktoré by bolo vhodné takýmto spôsobom zrekonštruovať, ale robíme v rámci rozpočtu mesta, krok za krokom,“ vysvetľuje primátor mesta Martin Džačovský

 

Rekonštrukciou prejde aj existujúce parkovisko na Hviezdoslavovej ulici. Povrch tohto parkoviska je v nevyhovujúcom stave s množstvom výtlkov a nerovností. Rovnako ako na miestnej komunikácii na Robotníckej ulici bude povrch z liateho asfaltu nahradený trvácnejšou asfalovo-betónovou obrusnou vrstvou.

Stavbu realizuje spoločnosť CS s. r. o. z Trnavy.

zdroj: Mesto Senica 

Rate this item
(0 votes)
Last modified on nedeľa, 17 október 2021 11:13

Senica - Kalendár akcií

pon uto str štv pia sob ned
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31

Senica - Najbližšie akcie

Žiadne nadchádzajúce udalosti na zobrazenie!

NAJČÍTANEJŠIE

Error: No articles to display

NAJČÍTANEJŠIE MOR

Error: No articles to display

Nazahori.sk používa cookies
Táto stránka používa súbory cookies. Ak budete pokračovať v prehliadaní tejto stránky, súhlasíte s ich používaním.