FOTO: Veľvyslanci navštívili výrobcu lietadiel Shark v Senici

FOTO: Veľvyslanci navštívili výrobcu lietadiel Shark v Senici Featured

Shark.Aero v Senici Shark.Aero v Senici NaZahori.sk

Viac ako 20 zástupcov veľvyslanectiev z krajín Európy, Ázie, Afriky a Ameriky ako aj ďalších hostí navštívilo letisko v Senici, kde sa zoznámili s celokompozitovým lietadlom Shark, ktoré vyrába domáca spoločnosť Shark.Aero.

Stretnutie sa uskutočnilo v rámci Inovačného dňa v Trnavskom samosprávnom kraji (TTSK). „Snažíme sa podporovať inovatívne firmy v našom kraji. Sme radi, že sa nám po prvýkrát podarilo zorganizovať výjazd ambasádorov a chargé d’affaires mimo Bratislavu. V rámci predstavenia toho najlepšieho, čo v kraji máme, sme zavítali aj do Senice do firmy Shark.Aero, ktorá je nepochybne najinovatívnejšia firma na Slovensku v ultraľahkých lietadlách. Ten tip lietadiel, ktorý robí je jediný a unikátny. Bolo vidieť, že veľvyslancov to zaujalo. Potrebujeme zviditeľniť úspešné firmy, ktoré v kraji máme a uvidíme, čo to prinesie spoločnosti do budúcnosti,“ uviedol podpredseda TTSK Pavol Kalman.

Spoločnosť vyrába lietadlá, ktoré vyvážajú primárne na európske trhy. „Najviac lietadiel nám lieta v Nemecku a Francúzsku ale aj v Severnej Amerike. Vyrobili sme už viac ako 100 lietadiel. Je to veľmi efektívny a ekonomický dopravný prostriedok. Je veľa prepravných lietadiel, ale v tom našom je to v prvom rade o radosti z lietania. Veľvyslancom sme ukázali lietadlo aj vo vzduchu a uskutočnili sme prehliadku spoločnosti. Pre nás je dôležité, aby sme sa dostali do povedomia v zahraničí, keďže náš trh je malý a výroba smeruje predovšetkým mimo Slovensko,“ prezradil konateľ spoločnosti Vladimír Pekár.

Lietalo sa môže pochváliť špičkovými parametrami vo svojej kategórii. „Máme vo svete maximálne dvoch až troch konkurentov. V súčasnosti dokonca absolvuje 19-ročná Belgičanka Zara Rutherford na slovenskom stroji let okolo sveta. Ide o pokus stať sa najmladšou ženou, ktorá obletí zemeguľu sólo,“ prezradil zaujímavú aktualitu konateľ spoločnosti.

Návštevu zorganizoval Trnavský kraj v spolupráci s Ministerstvom zahraničia SR. „V rámci akcie ide o aktivity na mesačnej báze s ambíciou ukázať inovačný potenciál Slovenska. Doteraz bolo deväť inovačných dní zorganizovaných v Bratislave, toto je prvý, pri ktorom sme zobrali veľvyslancov mimo hlavné mesto. Prvou firmou, do ktorej sme prišli sa stala senická spoločnosť Shark.Aero,“ informovala štátna tajomníčka Ingrid Brocková.

Rate this item
(0 votes)
Last modified on piatok, 22 október 2021 12:20

Senica - Kalendár akcií

pon uto str štv pia sob ned
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30

Senica - Najbližšie akcie

Žiadne nadchádzajúce udalosti na zobrazenie!

NAJČÍTANEJŠIE

Error: No articles to display

NAJČÍTANEJŠIE MOR

Error: No articles to display

Nazahori.sk používa cookies
Táto stránka používa súbory cookies. Ak budete pokračovať v prehliadaní tejto stránky, súhlasíte s ich používaním.