TTSK spúšťa očkovanie treťou dávkou vakcíny proti ochoreniu COVID-19

TTSK spúšťa očkovanie treťou dávkou vakcíny proti ochoreniu COVID-19 Featured

TTSK - očkovanie TTSK - očkovanie TTSK

Trnavský samosprávny kraj (TTSK) v sobotu 23. októbra 2021 otvorí dve veľkokapacitné očkovacie centrá (VKOC). Bude v nich podávať aj tretiu dávku vakcíny od Pfizer/BioNTech. NaZahori.sk o tom informovalo komunikačné oddelenie TTSK.

Centrum v Dunajskej Strede sa bude opäť nachádzať na Strednej odbornej škole rozvoja vidieka na Námestí sv. Štefana. V Trnave župa zriadila centrum na novej adrese, a to na Strednej odbornej škole elektrotechnickej na Sibírskej.

Promptne reagujeme na vývoj epidemiologickej situácie v Trnavskom kraji. V dvoch veľkokapacitných očkovacích centrách v Dunajskej Strede a v Trnave ponúkneme naozaj široké možnosti očkovania proti ochoreniu COVID-19. Podávať budeme prvé, druhé aj tretie dávky vakcín. Želám si, aby ľudia využili tieto možnosti a nehazardovali so svojím ako aj zdravým svojich blízkych, kolegov aj širšej komunity,“ uviedol predseda TTSK Jozef Viskupič.

V Dunajskej  Strede a Trnave bude samospráva očkovať vakcínami od Pfizer/BioNTech. Jej prvú alebo druhú dávku dostanú záujemcovia s vekom 12 a viac rokov aj bez predchádzajúcej registrácie. V prípade neplnoletých záujemcov o vakcínu je potrebné prísť v sprievode zákonného zástupcu. Vo veľkokapacitnom očkovacom centre bude zabezpečený pediater.

Treťou dávkou vakcíny Pfizer/BioNTech budú zaočkovaní len tí, ktorí dostali SMS správu z Národného centra zdravotníckych informácií (NCZI) alebo ľudia na základe výmenného lístka od odvodného lekára, ktorý o možnosti očkovania rozhodol. Ide predovšetkým o ľudí s oslabenou imunitou. Rovnako bude treťou dávkou vakcíny Pfizer/BioNTech zaočkovaný aj zdravotnícky personál, a to aj bez predchádzajúcej registrácie. Potrebné je doniesť si so sebou potvrdenie o podaní druhej dávky vakcíny.

Vo VKOC v Trnave bude pre registrovaných aj neregistrovaných plnoletých záujemcov k dispozícii aj jednodávková vakcína Janssen (Johnson & Johnson). V Trnave bude očkovanie prebiehať v sobotu 23. októbra 2021 od 8.00 do 18.00 h a v Dunajskej Strede od 8.00 do 16.00 h.

Je potrebné priniesť si so sebou platný doklad totožnosti, preukaz poistenca a vyplnené dotazníky. Neplnoletí záujemcovia o očkovanie musia prísť v sprievode svojho zákonného zástupcu, a to aj na podanie druhej či tretej dávky vakcíny.

 Všetky potrebné tlačivá a dokumenty nájdete na https://www.health.gov.sk/?Mat-video-amb-ockovanie.

Rate this item
(0 votes)
Last modified on štvrtok, 21 október 2021 15:59

Senica - Kalendár akcií

pon uto str štv pia sob ned
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30

Senica - Najbližšie akcie

Žiadne nadchádzajúce udalosti na zobrazenie!

NAJČÍTANEJŠIE

Error: No articles to display

NAJČÍTANEJŠIE MOR

Error: No articles to display

Nazahori.sk používa cookies
Táto stránka používa súbory cookies. Ak budete pokračovať v prehliadaní tejto stránky, súhlasíte s ich používaním.