FOTO+VIDEO: Na kúpalisko v Senici zavítalo takmer 15.000 návštevníkov

FOTO+VIDEO: Na kúpalisko v Senici zavítalo takmer 15.000 návštevníkov Featured

Senica, Námestie Oslobodenia Senica, Námestie Oslobodenia NaZahori.sk - Vlado Miček

Na Mestskom kúpalisku v Senici zaznamenali počas tohtoročnej letnej sezóny, ktorá sa začala 18. júna a trvala do konca augusta, 14.865 vstupov.

Celkom išlo o 64 kúpacích dní. „V júni sa prišlo okúpať 5522 návštevníkov, v júli 6724 a v auguste 2619. Najexponovanejším dňom bol horúci štvrtok 8. júla, kedy sa prišlo do bazénov schladiť rekordných 877 návštevníkov. V tejto sezóne bola návštevnosť ovplyvňovaná charakterom počasia, pretože epidemické opatrenia boli počas leta priaznivé,“ uviedol primátor mesta Senica Martin Džačovský.

Ako doplnil, mesto každoročne investuje do údržby, renovácie i vybavenia voľnočasových areálov a športovísk. „Tento rok privítalo kúpalisko sezónu s revitalizovaným areálom, v ktorom pribudlo nové detské ihrisko a pri detskom bazéne bol osadený stan, ktorý vytváral v horúčavách potrebný tieň,“ doplnila hovorkyňa mesta Tatiana Moravcová.

Ďalším atraktívnym miestom, kde mohli obyvatelia mesta ale aj návštevníci tráviť horúce letné dni bola Kunovská priehrada, kde pribudlo v rámci infraštruktúry viacero noviniek. Na cyklotrase, ktorá vedie z mesta na priehradu, bolo osadených viac ako 500 svetelných pukov priamo do telesa cyklotrasy, ktoré pripravila Oblastná organizácia cestovného ruchu (OOCR) Záhorie v spolupráci s mestom Senica. Svetelný puk je LED svietidlo, ktoré ako zdroj svetla využíva solárnu energiu a zároveň zbytočne nesvieti do očí cyklistom či chodcom. "Sme radi, že víťazom obstarávania je firma z nášho regiónu a môžeme tak okrem zvýšenia atraktívnosti cyklodopravy podporiť aj lokálneho dodávateľa," informoval predseda predstavenstva OOCR Záhorie a poslanec TTSK Zdenko Čambal.

Priamo na priehrade pribudla aj lanová dráha pre deti, prvé cyklostojany a jeden servisný stojan na drobné opravy. "Jedným z cieľov organizácie je rozvoj cykloturistiky v regióne. Základným predpokladom je existencia kvalitných cyklotrás, ale ich budovanie je úloha pre samosprávy, vyššie územné celky či štát. My sa snažíme zabezpečiť propagáciu, produkciu cyklomáp, ale i zlepšovať infraštruktúru, teda zabezpečiť komfort pre cykloturistov. Už čoskoro pribudne ďalších 15 cyklostojanov a nabíjačka pre elektrobicykle. Vybavenie zabezpečujeme z členského príspevku mesta Senica, ako aj z grantu, ktorý sme získali od Trnavského samosprávneho kraja,“ prezradil výkonný riaditeľ OOCR Záhorie Martin Lidaj.

Okrem kúpaliska bolo častým miestom návštev mestské Múzeum Senica, ktoré vystavuje archeologické expozície pomocou najmodernejších technológií, v podkroví ukrýva maketu historickej Senice a v podzemí zasa kostrové unikátne hroby. „Kurátor múzea záujemcov prevedie jednotlivými expozíciami, porozpráva o zaujímavej histórii samotnej budovy a odpovie na vaše všetečné otázky,“ doplnila hovorkyňa.

Milovníci pohybu a krásnych výhľadov nevynechali prechádzku na nedávno otvorenú vyhliadku, ktorá sa vypína v Kunovej na kopci nad záhradkárskou osadou. „Je z nej nádherný výhľad na širokú otvorenú krajinu. Za priaznivého počasia z nej budete mať mesto Senica ako na dlani. Takisto Kunovskú priehradu, hrad Branč, baziliku v Šaštíne a dokonca aj vrcholky rakúskych Álp,“ opísala, čo všetko je z vyhliadky vidieť Moravcová.

 

Rate this item
(0 votes)
Last modified on nedeľa, 31 október 2021 13:34

Senica - Kalendár akcií

pon uto str štv pia sob ned
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30

Senica - Najbližšie akcie

Žiadne nadchádzajúce udalosti na zobrazenie!

NAJČÍTANEJŠIE

Error: No articles to display

NAJČÍTANEJŠIE MOR

Error: No articles to display

Nazahori.sk používa cookies
Táto stránka používa súbory cookies. Ak budete pokračovať v prehliadaní tejto stránky, súhlasíte s ich používaním.