VIDEO: Futbalisti FK Senica čakajú na víťazstvo už 7 zápasov

VIDEO: Futbalisti FK Senica čakajú na víťazstvo už 7 zápasov Featured

FK Senica - FC ViOn Zlaté Moravce 1:2 (1:1) FK Senica - FC ViOn Zlaté Moravce 1:2 (1:1) zdroj: FK Senica

Futbalisti FK Senica nestačili v zápase 14. kola najvyššej futbalovej súťaže Fortuna ligy na Zlaté Moravce, keď v domácom prostredí prehrali 1:2.

FK Senica - FC ViOn Zlaté Moravce 1:2 (1:1) TV Noviny

FK Senica - FC ViOn Zlaté Moravce 1:2 (1:1)

Góly: 5. Jurdík - 43. Mondek, 84. Kyziridis. Rozhodovali: Kružliak – Jánošík, Vass, ŽK: Šumbera, Kučera – Bednár, Mondek, 324 divákov.

FK Senica: Ravas - Kučera, Pavlík, Gáč, Šimčák - Šumbera - Twardek (57. Niarchos), Jurdík (85. Repa), Oršula (85. Duda) - Egy Vikri - Mashike

FC ViOn Zlaté Moravce - Vráble: Kira - Čögley, Tóth, Menich, Čonka - Bednár, Sloboda - Mondek, Gamboš (66. Ďubek), Kyziridis (90. Kolesár) - Švec (69. Yilmaz)

Na Záhorie pricestoval posledný tím ligy zo Zlatých Moraviec, ktorý v tejto sezóne ešte nebodoval na ihrisku hostí. V posledných 6 kolách sa nedarilo naplno zabodovať ani Seničanom, a tak sa čakalo, či niektoré mužstvo svoju sériu pretrhne. Hostia museli riešiť nútené striedanie ešte pred zápasom, keď sa v rozcvičke zranil brankár Lukáč, ktorého nahradil Kira.

Záhorákom vyšiel úvod do stretnutia, keď Oršula výborne prihral do šestnástky Jurdíkovi, ktorý tvrdou strelou prestrelil Kiru a domáci viedli. Napriek vedúcemu gólu to nebol dobrý zápas zo strany domácich v úvodnom dejstve. Viac z hry mali hostia, ale dlho si nedokázali vypracovať gólovú možnosť. V 16. minúte hlavičkoval po centri Čögley vedľa, na druhej strane Jurdíkova strela v 33. minúte Kirovi veľa problémov nenarobila. V 41. minúte sa uvoľnil Kyziridis, Ravas jeho strelu kryl. V 43. minúte sa hosťom podarilo vyrovnať, keď Mondek dostal dobrú loptu za obranu, kde ho zle bránil Šimčák a krásnou strelou prekonal Ravasa.

Po prestávke sa hral záživnejší futbal a bolo oveľa viac vzruchu pred bránami. V 54. minúte po peknej kombinácii nastrelil Mondek z dobrej pozície ľavú žrď, o štyri minúty mieril Gamboš zvnútra šestnástky tesne vedľa. Od 60. minúty mali lepšiu 15-minútovku domáci. V 70. minúte predviedol krásnu akciu Vikri, keď prešiel až pred 16-ku, lopta po jeho strele tesne letela nad šibenicu. V 73. minúte po spornom momente v pokutovom území hostí sa nepískal po zákroku brankára Kiru na Vikriho pokutový kop. V záverečných 10 minútach sa hostia dostali do viacerých šancí a nakoniec aj strelili víťazný gól. V 79. minúte bol po prihrávke Čonku v gólovej šanci striedajúci Ďubek, toho však vychytal brankár Ravas. Šance Yilmaza a Slobodu opäť vyriešil domáci brankár, no bol prikrátky v 84. minúte na technickú strelu Kyziridisa z 20 metrov. V nadstavenom čase sa ešte dostal do ďalšej gólovej šance Mondek, aj tentoraz výborným zákrokom podržal domácich Ravas. ViOn tak získal svoje prvé tohtosezónne víťazstvo na ihrisku súpera.

Hlasy po stretnutí

Pavel Šustr (tréner FK Senica): „Veľmi ma mrzí, že sa nám nedarí posledné zápasy zvládnuť. Napriek tomu, že sme rýchlo strelili gól, nehrali sme dobre, všade sme boli neskoro, neboli sme dôrazní. Po veľmi naivnej chybe sme nechali súperovi streliť vyrovnávajúci gól. Zápas sa výsledkovo zlomil na jeho konci. Samozrejme nás prehra veľmi mrzí a musíme sa vrátiť k tvrdej práci, ktorá nás zdobila na začiatku sezóny.

Ľuboš Benkovský (tréner Z. Moraviec): „V poslednej dobe sme si  prechádzali ťažkým obdobím, ale stále sme verili a pracovali v tréningu na tom, aby sme nepriaznivú sériu zlomili. V dnešnom zápase sme ukázali charakter a pre nás sú to dôležité, zlaté tri body. Chlapci zápas zvládli a podržali i mňa ako trénera.

Rate this item
(0 votes)
Last modified on nedeľa, 07 november 2021 09:20

Senica - Kalendár akcií

pon uto str štv pia sob ned
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31

Senica - Najbližšie akcie

Žiadne nadchádzajúce udalosti na zobrazenie!

NAJČÍTANEJŠIE

Error: No articles to display

NAJČÍTANEJŠIE MOR

Error: No articles to display

Nazahori.sk používa cookies
Táto stránka používa súbory cookies. Ak budete pokračovať v prehliadaní tejto stránky, súhlasíte s ich používaním.