Skalica: Kandidátka na primátorku Oľga Luptáková porušila vyhlášku, musí vykonať nápravu

Skalica: Kandidátka na primátorku Oľga Luptáková porušila vyhlášku, musí vykonať nápravu

Oľga Luptáková Oľga Luptáková NaZahori.sk

Riaditeľka materskej školy (MŠ) Oľga Luptáková, ktorá zároveň kandiduje za primátorku mesta Skalica, porušila zákony, keď doplňujúce voľby z radov pedagogických zamestnancov neboli v MŠ vykonané regulárne, keďže riaditeľka nezvolala všetkých pedagogických zamestnancov. Konštatoval to vo svojej správe na Mestskom zastupiteľstve hlavný kontrolór mesta Skalica Gejza Liška.

Ten okrem iného vo svojej správe uviedol: „Zvolala pedagogických zamestnancov iba na jednom pracovisku a zvoleným novým členom Rady školy sa stala zástupkyňa riaditeľky, ktorá podľa platnej legislatívy nemôže byť členom Rady školy.

Ako ďalej doplnil, Rada školy je okrem iného aj orgánom, ktorý volí riaditeľa školy, je v záujme zriaďovateľa, aby bola zákonným spôsobom ustanovená a aby sa aj doplňujúce voľby počas 4-ročného funkčného obdobia uskutočňovali zákonným spôsobom.

Hlavný kontrolór takisto odporučil nápravné opatrenia a to, aby riaditeľka požiadala zriaďovateľa MŠ, aby v zmysle ustanovení § 1 ods. 3 Vyhlášky č. 291/204 Z.z., vykonal a zverejnil výzvu na voľbu členov Rady školy pri MŠ a to ako z radov pedagogických zamestnancov taktiež z radov nepedagogických zamestnancov a z radov rodičov.

Čo sa týka Rady školy, ktorá bola za pedagogických pracovníkov odišla do materskej školy na vidiek. Uvoľnilo sa tam miesto, urobili sa doplňovacie voľby. Z doplňovacích volieb vyšla zástupkyňa Jana Jurášová. Ja som si zle vysvetlila zákon. Ako hovorím, pochybili sme, pracujeme na náprave,“ uviedla riaditeľka materskej školy Oľga Luptáková.

Rate this item
(1 Vote)
Last modified on štvrtok, 27 september 2018 21:35

Skalica - Kalendár akcií

pon uto str štv pia sob ned
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31

Skalica - Najbližšie akcie

Žiadne nadchádzajúce udalosti na zobrazenie!

NAJČÍTANEJŠIE

Error: No articles to display

NAJČÍTANEJŠIE MOR

Error: No articles to display