Futbalisti MFK Skalica zvládli duel s Petržalkou a naďalej vedú ligu

Futbalisti MFK Skalica zvládli duel s Petržalkou a naďalej vedú ligu

MFK Skalica - FC Petržalka MFK Skalica - FC Petržalka

Futbalisti MFK Skalica privítali v 14. kole 2. najvyššej futbalovej súťaže mužstvo FC Petržalka.

MFK Skalica – FC Petržalka 2:0 (1:0)

Góly: 38. Haša, 74. Matić

Žlté karty: 18. Abrahám, 85. Jakubek – 20. Nemec, 45. Privrel, 66. Turčák

MFK Skalica: Junas – Švrček, Hlavatovič, Szöcs, Pospíšil, Nagy, Opiela (77. Opiela), Matić (82. Jakubek), Šebesta, Abrahám, Haša (84. Milota)

FC Petržalka: Valach – Ďurek, Privrel, Nemec, Kozlovský, Vecsei, Petráš (80. Vician), Iván (69. Lády), Turčák, Gašparovič (80. Piroska), Prekop

Rozhodcovia: M. Čiernik – A. Jekkel, A. Perát, 916 divákov.

Domáci futbalisti boli od začiatku aktívnejší a postupne si začali vytvárať aj šance. Už v 5. minúte našla odrazená lopta po Abrahámovej snahe úplne voľného Hašu, ale ten mieril tesne vedľa. V 8. minúte po prvom rohovom kope a centri Opielu zakončoval hlavou Šebesta, ale Valach bol pripravený. Po prvej štvrťhodine sa hra vyrovnala, ale Junas bol aj naďalej bez práce. Z pokoja ho vyrušil iba roh po polhodine hry, ale neohrozil. V 36. minúte nechýbalo veľa Matićovi, ale jeho prudkú strelu zlikvidoval pozorný Valach. V 38. minúte sa už v Skalici kričalo gól, keď sa Šebesta pretlačil na ľavej strane, našiel na päťke úplne voľného Hašu, ktorý hlavičkoval do prázdnej brány. V poslednej minúte druhej časti sa do streleckej listiny po priťuknutí Hašu dostal do gólovej šance Šebesta, ale z hranice jedenástky prestrelil bránu

Druhý polčas začal štandardnou situáciou domácich, ktorú Szöcs hlavou zakončil mimo tri žrde. O minútu neskôr to opäť v šestnástke hostí horelo, ale šanca z toho ani po dvoch centroch Opielu nebola. Domáci tlačili na pílu aj naďalej a po ďalšom centri Opielu zachraňoval na roh obranca hostí. Po rohu strieľal Hlavatovič, ale Vlach bol pripravený. Aj z následného rohu neboli domáci ďaleko, keď pálil Nagy, ale opäť výborne zasiahol Valach. Po obrovskom tlaku Záhorákov však takmer skončil gólom na opačnej strane. Po chybe defenzívy sa Gašparovič rútil sám na Junasa, ale jeho nepodarenú strelu brankár Skalice chytil. Po tejto šanci sa hostia osmelili a vyrovnali hru. Z aktivity vyplynula aj šanca Turčáka, ale vo vnútri šestnástky sa nedokázal presadiť. V 63. minúte vyhral Haša hlavičkový súboj, čím dostal do šance Matića, ten síce Valacha prehodil, ale pokus mieril tesne vedľa. O minútu neskôr ďalší center mohol do siete poslať opäť Matić, ale zavadzal si zo spoluhráčom Abrahámom. V 70. minúte sa do šestnástky prebojovali Petržalčania, ale Prekopov strieľaný center iba nastrelil Kozlovského a Junas nemal problém schovať loptu do náručia. V 74. minúte vyšla Záhorákom kombinačná akcia, keď po peknej prihrávke Hašu sa ocitol sám na zadnej tyči Matić a nemal problém pridať druhý gól Skalice. V 82. minúte rozohrali domáci výborne štandardnú situáciu, keď sa po nacvičenom signále dostal do gólovej šance Haša, ale nevyzrel na Valacha. V 89. minúte obišiel Šebesta všetko, čo mu stálo v ceste, ale do prázdnej brány loptu v ťažkej pozícii nedokázal dopraviť a tak sa duel skončil 2:0.

Jozef Dojčan, tréner MFK Skalica: „Veľmi ťažký zápas, výborný súper, ktorý chcel hrať futbal, ale naši hráči hrali výborne. Vedeli sme, akou cestou chceme ísť do zakončenia a je výborné, že to vyšlo, gólov sme mohli dať aj viac. Mali sme aj ďalšie šance. V pohári je to pre nás s nad sádzkou povedané neplánovaný zápas, ale ideme si ho užiť, privítame ligistu a dúfame, že ho odohráme pred slušnou návštevou.

Juraj Piroska, hráč FC Petržalka: „V strede týždňa som sa zranil na tréningu, nebol som na celý duel pripravený. Bol to náročný duel, v prvom polčase boli obe mužstvá bez šancí. Ukázalo sa, že súper je skúsené mužstvo. Mali sme štandardné situácie, ale nedokázali sme sa v nich presadiť.

Rate this item
(0 votes)
Last modified on sobota, 20 október 2018 19:54

Skalica - Kalendár akcií

pon uto str štv pia sob ned
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31

Skalica - Najbližšie akcie

Žiadne nadchádzajúce udalosti na zobrazenie!

NAJČÍTANEJŠIE

Error: No articles to display

NAJČÍTANEJŠIE MOR

Error: No articles to display

Nazahori.sk používa cookies
Táto stránka používa súbory cookies. Ak budete pokračovať v prehliadaní tejto stránky, súhlasíte s ich používaním.