Dramatický a tvrdý záver v Považskej Bystrici hokejisti HK Skalica zvládli a domov si vezú tri body

Dramatický a tvrdý záver v Považskej Bystrici hokejisti HK Skalica zvládli a domov si vezú tri body

Zo zápasu HK Skalica - Považská Bystrica Zo zápasu HK Skalica - Považská Bystrica Vlado Miček

Hokejisti HK Skalica vycestovali na duel do Považskej Bystrice, kde dokázali získať plný počet bodov.

HK 95 Považská Bystrica – HK Skalica 2:3 (0:0, 0:2, 2:1)

Góly a asistencie: 52. Drevenák (Fančovič, Trška), 55. Dubeň - 23. Okoličány (Trnka), 30. Štumpf (Jurák, Jaša), 58. Jaša (Trnka)

HK 95 Považská Bystrica: Klinčúch – J. Ďurkech, L. Ďurkech, Dubeň, Fančovič, Augustín, Trška – Dolinajec, Pšurný, Cíger – Mokrohajský – Rodionov, Turan, Koleda – Miro, Németh, Bednár, Drevenák.

HK Skalica: Romančík – Janík, Škápik, Pač, Trávniček, P. Kotzman, Straka, Mrázik, Hílek – Kutálek, Vaškovič – Štumpf, Jaša, Jurák – Okoličány, Dufek, Trnka – Janáč, Mowrey, Kňazev, A. Kotzman.

Vylúčenia: 9:10 na 2 min., Cíger (P. Bystrica) a Kutálek (Skalica) na 10 min. za hrubosť, Janík (Skalica) 5+do konca zápasu za napadnutie, Bednár (P. Bystrica) 5+do konca zápasu za údery, trestné minúty: 53:55, strely: 21:20, presilovky 1:0, oslabenia 0:0. Rozhodovali: Mário Krist – Lukáš Ševčík, Peter Tvrdoň, 159 divákov.

Úvodná tretina bola opatrná s minimom šancí na oboch stranách. Záhorákom sa naskytla v 5. minúte výhoda presilovej hry, keď sa na ľade objavilo príliš veľa hráčov Považskej Bystrice, ale z nádejných situácií nezapršalo. V polovici stretnutia dostali rovnakú výhodu Považania, ale ani oni s ňou nedokázali naložiť k spokojnosti riedko zaplnených tribún. V závere prvej časti sekal Koleda, ale aj táto početná výhoda zostala nevyužitá.

Skóre sa menilo až v 23. minúte, keď si svoj štvrtý zásah v sezóne pripísal David Okoličány, ktorému asistoval Tomáš Trnka. Strelec úvodného presného zásahu sťažil situáciu svojim spoluhráčom v úvode 28. minúty, keď musel za hákovanie na trestnú lavicu, ale domáci výhodu nevyužili, naopak necelú polminútu po návrate skalického útočníka inkasovali po kombinácii druhého útoku hostí Štumpf, Jurák, Jaša sa presadil prvý menovaný. V polovici stretnutia hákoval Mrázik domáceho útočníka a Považskej Bystrici sa dostalo ideálnej šance na zníženie skóre. Lenže Drevenák trestné strieľanie nepremenil a po ňom sa na ľade pritvrdilo. Do pästného súboja sa pustili domáci Cíger s Kutálkom a obaja skončili na trestnej lavici s tým, že domáci hráč dostal o dve trestné minúty viac. O minútu išli Považskobystričania do troch za príliš veľa hráčov na ľade, ale Skaličania netrestali. Naopak od 38. minúty sa museli zaobísť bez Janíka, ktorý za napadnutie dostal 5 minút plus do konca stretnutia.

Dlhé oslabenie predelené prestávkou Záhoráci ubránili, ale už o 10 sekúnd išli opäť do štyroch po podrazení Hílka a o ďalších 35 sekúnd dokonca pokračoval iv troch, keď išiel za seknutie na trestnú lavicu Janáč. Tréner domácich Nemček si zobral oddychový čas, ale ani ten mu nepomohol k prekonaniu spoľahlivého Patrika Romančíka v bránke Skalice. Záhoráci si dlho v piatich nezahrali, lebo už v 47. minúte bol potrestaný Pavol Kotzman, ale aj toto oslabenie defenzíva hostí ustala. Domáci sa predsa len dočkali kontaktného zásahu, keď si v 52. minúte napravil reputáciu po nepremenenom trestnom strieľaní Drevenák a znížil na 1:2. Vzápätí išiel na trestnú domáci Trška, ale Skaličania gól nestrelili, naopak po príchode domáceho hráča na ľad inkasovali. Presadil Lukáš Dubeň, pre ktorého to bol premiérový zásah v treťom stretnutí, v ktorom nastúpil v tejto sezóne. Po vyrovnávajúcom góle sa na ľade opäť strhla bitka a po nej získala Skalica výhodu presilovej hry. Skaličania sa v závere nedali znechutiť vyrovnaním a ani tvrdou hrou domácich a napokon dokázali strhnúť víťazstvo na svoju stranu. Najskôr v 57. minúte skvele zasiahol proti Ďurkechovi Romančík, aby o minútu neskôr využil Jaša Trnkovi asistenciu na strelenie víťazného gólu, keď Záhoráci konečne využili presilovú hru.

Rate this item
(1 Vote)
Last modified on piatok, 26 október 2018 20:25

Skalica - Kalendár akcií

pon uto str štv pia sob ned
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31

Skalica - Najbližšie akcie

Žiadne nadchádzajúce udalosti na zobrazenie!

NAJČÍTANEJŠIE

Error: No articles to display

NAJČÍTANEJŠIE MOR

Error: No articles to display

Nazahori.sk používa cookies
Táto stránka používa súbory cookies. Ak budete pokračovať v prehliadaní tejto stránky, súhlasíte s ich používaním.