Hokejisti HK Skalica odohrali na ľade lídra v Martine kvalitné stretnutie, domov sa však vracajú bez bodov

Hokejisti HK Skalica odohrali na ľade lídra v Martine kvalitné stretnutie, domov sa však vracajú bez bodov

Zľava Skaličan David Jaša, Martinčan Andrej jurášek a Skaličan Pavol Kotzman. Zľava Skaličan David Jaša, Martinčan Andrej jurášek a Skaličan Pavol Kotzman. Vlado Miček

Hokejisti HK Skalica nastúpili na ľade lídra tabuľky, ktorý doteraz ešte neprehral v riadnej hracej dobe a toto konštatovanie platí aj po tomto stretnutí.

HK Martin – HK Skalica 4:1 (0:0, 2:1, 2:0)

Góly a asistencie: 24. Pacalaj (Poliaček, Brezniak), 35. Poliaček (Brezniak, Burzík), 54. Brezniak (Jurášek, Rusina), 57. Bartko (Markovič, Langhammer) – 30. Kňazev (Škápik, Hujsa)

HK Martin: Bernát – Tabaček, Themár, Pacalaj, Burzík, Rusina, Oravec, Dvořák – Markovič, Langhammer, Rudzan – Poliaček, Jurášek, Brezniak – Zeliska, Dírer, Pokrivčák – Paulíny, Barto, Brveník.

HK Skalica: Romančík – Janík, Škápik, Pač, Trávniček, Straka, Sloboda, P. Kotzman, Hílek – Kňazev, Hujsa, Vaškovič – Štumpf, Jaša, Jurák – Okoličány, Dufek, Trnka – Janáč, Mowrey, A. Kotzman.

Rozhodcovia: Mĺkvy – Rehák, Jurčiak, diváci: 2109, vylúčenia: 4:5, presilové hry: 2:1, oslabenia: 0:0, strely: 38:26.

Úvod stretnutia sa niesol v opatrnom duchu, keď mali viac z hry domáci aj zásluhou dvoch presilových hier, ale na vedúci gól ich nevyužili. Postupne sa k slovu dostali aj Záhoráci, ale pokusy Juráka, Vaškoviča a v posledných sekundách ani Trávnička si cestu do siete nenašli.

Už v 21. minúte prišlo tretie vylúčenie na strane Skalice, a aj keď sa hostia presilovej hre ubránili, ďalšiemu tlaku domácich už nie. Len 26 sekúnd po návrate Trávnička z trestnej lavice sa presadil Marek Pacalaj, ktorý cez plece prekonal Romančíka. Vzápätí sa dostali k početnej výhode aj Skaličania, ale až na Štumpfovu strelu si výraznejšiu šancu nevytvorili. Zato pri vylúčení strelca úvodného gólu sa presne v polovici stretnutia presadil Valerij Kňazev, ktorému asistovali skúsení veteráni Ľubo Škápik a Martin Hujsa. Záhoráci dostali ďalšiu výhodu presilovky, ale až v jej závere sa dostal do šance Dufek, ale bez gólového efektu. Čo sa nepodarilo hosťom, vyšlo Martinčanom, ktorí sa v následnej početnej výhode tešili z opätovného vedenia. Brezniak nabil Františkovi Poliačkovi, ktorý mieril presne do horného rohu. V 36. minúte nádejne vystrelil Pač, ale gól z toho nebol. Ani o minútu sa nemenilo skóre na opačnej strane, keď sa výborným defenzívnym zákrokom vyznamenal Janík a tak sa išlo do šatní za tesného vedenia domácich.

Záhoráci vedomí si jednogólového manka vstúpili do tretej tretiny aktívne. Už po 30 sekundách mal blízko k vyrovnaniu Štumpf, o ďalšiu polminútu zakončoval Jurák. Skaličania aj naďalej diktovali tempo hry, ale pokusy Záhorákov likvidoval pozorný Bernát. Hra mala v záverečnej tretine tempo, keď predovšetkým Skaličania bojovali o vyrovnanie. Museli si však dávať pozor aj na zadné vrátka. Domáci využívali každú príležitosť na útočenie a v 47. minúte Romančík zachránil pred Langhammerom. O niekoľko sekúnd neskôr sa v čistej šanci vyskytol Poliaček, ale ten nedal. V 49. minúte sa do nádejnej pozície dostal Trávniček, ale premrhal správny moment na strelu. V 51. minúte sa do šance dostal Jaša a o pár sekúnd Okoličány, ale ani jeden sa nedokázal presadiť. Skaličania zvyšovali tlak, ale platilo staré známe nedáš-dostaneš. Po šanciach Záhorákov prišla šanca domácich v úvode 54. minúty, na ktorej konci bol presný pokus Brezniaka, ktorému asistovali Jurášek a Rusina. Už o minútu mohlo byť definitívne rozhodnuté, ale nariadené trestné strieľanie po faule Škápika Brveník nepremenil, keď nastrelil iba konštrukciu brány. Čo sa Martinčanom nepodarilo pri trestnom strieľaní, podarilo sa im v presilovej hre v 57. minúte, keď sa presadil Martin Bartko a definitívne rozhodol o osude stretnutia.

Michal Ružička, tréner HK Skalica: „Vedeli sme, že Martin je silný súper, že bude skvelá atmosféra. K zápasu sme pristúpili zodpovedne, napriek nepriaznivému vývoju sme zbrane nezložili a bojovali až do konca stretnutia. V tretej tretine sme všetky sily vrhli do útoku. Vytvorili sme si tlak, bohužiaľ práve pri ňom sme inkasovali, čo nás trochu položilo. Napriek prehre musím chalanov pochváliť za bojovný a tímový výkon.

Rate this item
(0 votes)
Last modified on piatok, 02 november 2018 20:30

Skalica - Kalendár akcií

pon uto str štv pia sob ned
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31

Skalica - Najbližšie akcie

Žiadne nadchádzajúce udalosti na zobrazenie!

NAJČÍTANEJŠIE

Error: No articles to display

NAJČÍTANEJŠIE MOR

Error: No articles to display

Nazahori.sk používa cookies
Táto stránka používa súbory cookies. Ak budete pokračovať v prehliadaní tejto stránky, súhlasíte s ich používaním.