V Chropove a Bílkových Humenciach sú voľby formalitou

V Chropove a Bílkových Humenciach sú voľby formalitou

By redakcia AK november 10, 2018 0

Voľby v obciach Bílkove Humence a Chropov v okrese Skalica sú v podstate formalitou, keďže v oboch obciach kandiduje jediný kandidát na starostu a takisto je rovnaký počet uchádzačov na poslanecký mandát, koľko je poslaneckých miest.

V Bílkových Humencoch kandiduje už do svojho tretieho volebného obdobia Rastislav Nemečkay. Na päť poslaneckých miest je rovnako päť kandidátov. „Aj na tieto pozície kandidujú súčasní poslanci, takže mestské zastupiteľstvo bude pracovať v rovnakom zložení.,“ uviedol Nemečkay. Bílkove Humence so 189 obyvateľmi patria k jedným z najmenších obcí okresu a starosta v budúcom období bude pracovať na polovičný úväzok.

O poste starostu, ale aj o zložení obecného zastupiteľstva, je už de facto rozhodnuté aj v Chropove. Je to jediná obec v okrese Skalica, kde s určitosťou príde k zmene a už je známe meno novej starostky. „U nás je už všetko jasné. Ja už ako dôchodca nekandidujem a na uvoľnenú pozíciu sa prihlásila iba jediná kandidátka. Rovnako sa na päť miest v zastupiteľstve uchádza iba päť kandidátov,“ uviedol dosluhujúci starosta Ján Bartal. Ten bol na čele obce jedno volebné obdobie a keďže aj predchádzajúci starosta Anton Ivánek bol na poste iba štyri roky, bude mať obec už štvrté volebné obdobie na čele nové meno.

Rate this item
(1 Vote)
Last modified on sobota, 10 november 2018 09:53

Skalica - Kalendár akcií

pon uto str štv pia sob ned
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30

Skalica - Najbližšie akcie

Žiadne nadchádzajúce udalosti na zobrazenie!

NAJČÍTANEJŠIE

Error: No articles to display

NAJČÍTANEJŠIE MOR

Error: No articles to display

Nazahori.sk používa cookies
Táto stránka používa súbory cookies. Ak budete pokračovať v prehliadaní tejto stránky, súhlasíte s ich používaním.