Koválovec: V obci spojili komunálne voľby s referendom

Koválovec: V obci spojili komunálne voľby s referendom

Koválovec - obecný úrad Koválovec - obecný úrad NaZahori.sk

Najmenšia obec okresu Skalica, v ktorej žije 146 obyvateľov, spojila komunálne voľby s referendom.

Súčasný starosta Patrik Renováček, ktorý je jediným kandidátom aj do najbližšieho volebného obdobia, sa rozhodol vypísať referendum s 11 otázkami.

„V parlamente politické strany naznačujú snahu o to, aby sa menšie obecné úrady spájali s väčšími. Chceli sme sa proti tomu začať brániť skôr ako bude neskoro. Prvých päť otázok sa týka práve tohoto,“ uviedol starosta obce.

V referende je však ďalších šesť otázok. „Keď už som referendum vypísal, chcel som sa v ňom spýtať občanov aj na ďalšie otázky, ktoré úzko súvisia s obcou. Keď som nastupoval do svojej funkcie, jednou z priorít bolo otvorenie obchodu v obci. To sa nám podarilo, ale obchod sa pohybuje na hranici ziskovosti. A aj toto je jedna z otázok, či sa má aj napriek tomu obchod v obci zachovať. Keďže kandidujem ako jediný kandidát, pýtal som sa aj na to, či sú spokojní s tým, ako vediem obec, výstavbou v obci, ako by sa postavili k výstavbe vodovodu a podobne,“ doplnil Renováček.

Obec má aj jednu zaujímavosť, doslova kuriozitu, nemá ani jedného nezamestnaného. „Na jednej strane je to určite dobrá správa, na druhej strane tak nemáme šancu mať ako obec aktivačných pracovníkov, ktorí by pomohli s poriadkom v obci,“ informoval starosta Koválovca.

Starosta pritom sám robí na úrade na polovičný úväzok, ďalšiu polovičku úväzku má v obchode, kde má obec 49 percentný podiel, ďalších 51 majú občania obce.

Referendum otázky Koválovec 10.11.2018

zdroj otázky referenda: www.kovalovec.sk 

Rate this item
(0 votes)
Last modified on sobota, 10 november 2018 18:57

Skalica - Kalendár akcií

pon uto str štv pia sob ned
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30

Skalica - Najbližšie akcie

Žiadne nadchádzajúce udalosti na zobrazenie!

NAJČÍTANEJŠIE

Error: No articles to display

NAJČÍTANEJŠIE MOR

Error: No articles to display

Nazahori.sk používa cookies
Táto stránka používa súbory cookies. Ak budete pokračovať v prehliadaní tejto stránky, súhlasíte s ich používaním.