O víťazstve HK Skalica v Humennom rozhodol v predĺžení Ľubo Škápik

O víťazstve HK Skalica v Humennom rozhodol v predĺžení Ľubo Škápik

Autor víťazného gólu v zápase MHK Humenné - HK Skalica Ľubo Škápik. Autor víťazného gólu v zápase MHK Humenné - HK Skalica Ľubo Škápik. HK Skalica

Hokejisti HK Skalica si z ďalekého východu vezú dva body za víťazstvo v predĺžení, ktoré zariadil presným zásahom v 64. minúte Ľubo Škápik.

MHK Humenné – HK Skalica 3:4 po pr. (1:1, 1:2, 1:0 – 0:1)

Góly a asistencie: 8. Solomončak (Bylina, Ondrej), 28. Markuš (Jokeľ, Žitný), 41. Ondrej (Bylina) – 1. Jaša (Štumpf, Jurák), 21. Okoličány (Vaškovič), 33. Kňazev (Škápik, Vaškovič), 64. Škápik (Vaškovič, Hujsa)

MHK Humenné: Škorvánek – Ondrej, Pavúk, Buraľ, Mačkovič, Cibák, Lenďák, Krempaský, Rusňák – Solomončak, Bylina, Baláž – Vaško, Babinets, Fedorko – Jokeľ, Markuš, Žitný – Kamenický, Majerník, Šiňanský.

HK Skalica: Romančík – Janík, Škápik, Pač, Trávniček, Straka, Grman, Mrázik, Vanek – Okoličány, Hujsa, Vaškovič – Štumpf, Jaša, Jurák – Kňazev, Dufek, Trnka – Janáč, Mowrey, P. Kotzman.

Rozhodcovia: Korba – Ordzovenský, Wolf, diváci: 540.

Skaličania, ktorý nastúpili už aj so staronovou posilou Grmanom, mali raketový štart do zápasu, keď sa už po 44 sekundách tešili z vedenia. Na časovanú prihrávku Štumpfa si výborne nakorčuľoval David Jaša a Škorvánkovi v bránke domácich nedal šancu. Humenčania mohli v presilovej hre v 5. minúte vyrovnať, ale Romančík po strele Fedorka nechal vyniknúť svojim betónom. V 8. minúte už ale bolo vyrovnané, keď sa presadil Solomončak, ktorý tečoval pokus Bylinu. V druhej časti sa niekoľkokrát vyznamenal Romančík, na druhej strane bola proti zmene skóre konštrukcia bránky.

Podobne ako v prvej časti, aj úvod druhej patril Záhorákom. Dávid Okoličány ťažil z aktivity kapitána Ľuba Vaškoviča a Skalica opäť viedla. Lenže aj v druhej tretine sa Humenčanom podarilo vyrovnať v 8. minúte, keď sa presadil Markuš. Remíza mohla vydržať iba 48 sekúnd, ale pokus Mowreyho skončil na žrdi domácej svätyne. Čo sa nepodarilo americkému hokejistovi, podaril osa rodákovi z Prahy. Kňazev bol na konci akcie Škápika a Vaškoviča a hostia opäť viedli. Do kabín sa mohlo ísť za nerozhodného stavu, ale proti bol brankár Romančík, ktorý vychytal Solomončaka v 38. minúte.

Kým v úvode prvých dvoch tretín dominovali Skaličania, v tretej sa karta obrátila. Humenčania vyrovnali už po 13 sekundách, keď bylina vyhral buly a Martin Ondrej pohotovo zakončil. V ďalšom priebehu sa hral aktívny hokej s množstvom šancí na oboch stranách, ale ani jedna sa predovšetkým vďaka výborným gólmanom neskončila gólom a tak sa išlo do predĺženia.

V nadstavenom čase mali väčšie šance Humenčania, ale gól vďaka Romančíkovi nestrelili, naopak v 64. minúte naservíroval Martin Hujsa puk Škápikovi a ten prestrelil domáceho Škorvánka a zaistil Skalici extra bod.

Rate this item
(0 votes)
Last modified on streda, 28 november 2018 20:23

Skalica - Kalendár akcií

pon uto str štv pia sob ned
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31

Skalica - Najbližšie akcie

Žiadne nadchádzajúce udalosti na zobrazenie!

NAJČÍTANEJŠIE

Error: No articles to display

NAJČÍTANEJŠIE MOR

Error: No articles to display

Nazahori.sk používa cookies
Táto stránka používa súbory cookies. Ak budete pokračovať v prehliadaní tejto stránky, súhlasíte s ich používaním.