FOTO+VIDEO: Tréner nováčika 5. ligy TJ Radimov:Tomáš Miša: Ešte stále máme čo zlepšovať

FOTO+VIDEO: Tréner nováčika 5. ligy TJ Radimov:Tomáš Miša: Ešte stále máme čo zlepšovať

Tréner TJ Radimov Tomáš Miša. Tréner TJ Radimov Tomáš Miša. NaZahori.sk

Nováčikom 5. ligy západ sa pred sezónou stali aj futbalisti TJ Radimov. Tí si však ako nováčik nepočínali a po jesennej časti im patrí druhá priečka. NaZahori.sk sa po jesennej časti porozprávalo s trénerom mužstva Tomášom Mišom.

Zostrih pohárového stretnutia TJ Radimov - Nové Mesto nad Váhom. NaZahori.sk

Radimov má za sebou prvú polsezónu v krajskej súťaži. Optikou nováčika je 2. miesto výborné. Je to tak alebo mal Radimov vyššie ambície?

Ambíciou klubu je predvádzať futbal a výsledky ktoré sa budú páčiť fanúšikovi. Myslím si, že sa nám to celkom podarilo, no stále máme čo zlepšovať.

Rozmeňme sezónu na drobné. Úvod vyšiel Radimovu nad očakávanie, keď ste zdolali vonku Horné Orešany a doma pripravili jedinú prehru lídrovi z Gbiel. K úspešnému začiatku prispeli aj atraktívne zápasy v pohári, kde ste vyradili kvalitný tím Myjavy a potrápili Nové Mesto, ktoré v predchádzajúcej sezóne hralo druhú najvyššiu súťaž.

Úvod bol naozaj podľa našich predstáv. Do mužstva som prišiel počas krátkej letnej prestávky, v ktorej sme odohrali len dva prípravné zápasy a už išli „naostro“ do pohárových stretnutí.  Podarilo sa nám vhodne doplniť káder a vstup do sezóny bol fantastický. Odohrali sme dve vynikajúce stretnutia v pohári, kde si cestu na náš štadión našlo veľké množstvo ľudí  a s trochou šťastia sme po Myjave mohli prejsť aj cez Nové Mesto nad Váhom. Podarilo sa nám vyhrať na horúcej  pôde v Orešanoch a doma sme zvládli ťažký hodový zápas proti Gbelom. Škvrnou v tejto časti sezóny boli dlhodobé zranenia hráčov, ktorí sa dostanú do zápasu až v novom roku (Urbánek P., Frühauf či Valla)

Prišiel však prelom septembra a októbra, keď ste mali trojzápasovú sériu bez víťazstva, kde rezonuje predovšetkým bezgólová remíza s Holíčom.

Tam na nás naozaj spadla trochu „deka“ a súčasne sme neboli ani kompletní (hráči odcestovaní v zahraničí, či dovolenky alebo reprezentácia SR). Ukázalo sa, že mužstva z okolia (Mor Sv. Ján, Holíč či Mokrý Háj) sa na nás dokázali dobre pripraviť a obrať nás o body, ktoré nám v konečnom dôsledky teraz chýbajú na Gbely.

Záver už mal Radimov opäť silný, keď vyhral tri stretnutia s impozantným skóre 13:3.

Poučili sme sa z chýb a začali pracovať ešte tvrdšie. Zmenili sme nejaké veci, konečne všetci, čo boli zdraví, boli k dispozícii aj do zápasu. Posledné zápasy sezóny sme si naozaj užili, aj keď si myslím, že skóre v náš prospech malo byť väčšie. Dôležitým zápasom pre nás v tejto časti bol zápas v Hornej Krupej, ktorý sme bez problémov zvládli a zabudli na nie veľmi úspešné obdobie zo strednej časti sezóny (Mor. Sv. Ján, Holíč či Mokrý Háj).

Mužstvo prešlo pred jesennou časťou istou obmenou. Ako hodnotíš individuálne výkony hráčov.

Pred sezónou neodišiel nikto, naopak pribudli nám mladí talentovaní chalani z bývalej skalickej 19tky. Celá jeseň bola o nejakom spoznávaní samých seba plus súťaže, niektorí hráči hrali na viacerých postoch a menili sme aj rozostavenia. Nerád vyzdvihujem jednotlivcov ale napr. „životný“ zápas proti Myjave odchytal Mišo Kotvan a to len preto, že „vypil veľa vody“, z čoho sa stala veľmi obľúbená hláška v kabíne. Myslím, že sme pracovali a podávali výkony ako tím a to je pre mňa dôležité, na tom budeme stavať aj v budúcnosti.

Ako hodnotíš kvalitu súťaže. Predsa len 13 mužstiev je na 5. ligu nízky počet a súťaž sa odohrala v podstate v priebehu dva a pol mesiaca?

Osobne som čakal trošku viacej od mužstiev spoza Bielej Hory, čo dokazuje aj postavenie tímov v tabuľke. Najväčším súperom sú pre nás Gbely a vyslovene ma sklamala Stará Turá. Súťaži by určite prospelo 16 mužstiev a myslím si, že by to bolo aj zaujímavejšie. Dúfam, že sa súťaž opäť rozšíri či už o mužstvá z ObFZ Senica alebo ObFZ Trnava, nakoľko to je zaujímavá súťaž či pre hráčov alebo fanúšikov.

Kedy začína Radimov zimnú prípravu a kde ju absolvuje?

Prípravu začíname 9. januára, kde stredy budeme trénovať vždy v „nafukovačke“ v Senici a piatky na umelej tráve v Skalici. Sú tam vložené aj tréningy v Radimove a absolvujeme sústredenie v novom špičkovom STC Centre a priľahlej STC Aréne v Púchove v dňoch 16.1. – 20.1.

Akých súperov prípadne aké turnaje absolvuje Radimov počas zimnej prípravy?

Po ceste zo sústredenia sa predstavíme v Novom Meste nad Váhom proti Trebaticiam (4. liga) 20.1.2019 o 12:00.

Ďalej to sú:

27.1.2019 o 15:00, UT Piešťany proti Vrbovému (4. liga)

2.2.2019 o 12:00, UT Plavecký Štvrtok proti Lozornu (3. BA)

9.2. 2019 o 14:00, UT Veselí nad Moravou proti Veselí nad Moravou (6. CZ)

16.2. 2019 o 14:00, UT Senica proti  Veľké Leváre (4. BA)

24.2. 2019 o 14:00, UT Senica proti Malackám (3. BA)

Generálku absolvujeme proti kvalitnému súperovi spoza rieky Moravy Strání (4. CZ), 9.2. 2019 o 14:00 UT Hodonín.

S akými ambíciami vstúpi Radimov do jarnej časti?

Baviť sa a baviť našich fanúšikov futbalom, zlepšovať sa a snažiť sa ponaháňať Gbely.

Nastanú v tíme zmeny?

Do prípravy na jarnú časť sa z vlastnej iniciatívy už nezapoja Peťo Urbánek, Hlaváč a Serdahely. Príchody zatiaľ nemáme sfinalizované žiadne, no nejakí hráči sa na skúške v našom mužstve objavia.

V Radimove si ako tréner nastúpil v jesennej časti. Ako hodnotíš po polroku podmienky v klube?

Vedenie klubu už dlhodobo hráčom a realizačnému tímu vytvára podmienky na úrovni 3. či 4. ligy za čo im patrí veľká vďaka. Či sa už bavíme o sústredení ktoré nás čaká, tréningových plochách alebo prípravných zápasoch v zimnom období. Na nás je už to potom len využiť a ukázať na ihrisku.

Okrem toho robíš trénera v kategórii U13 v MFK Skalica. Tam si prišiel zo dňa na deň o svojho asistenta Michala Jakubka, ktorý v klube nečakane skončil. Už máš náhradu alebo to klub ešte len rieši?

Tejto situácie je mi veľmi ľúto. Ako sa bude riešiť a či vedenie má na tento post náhradu, zatiaľ neviem.

Na koniec by som chcel popriať čitateľom webu NaZahori.sk všetko dobré do Nového roku. Veľa zdravia, šťastia, rodinnej pohody a úspechov.

Rate this item
(1 Vote)
Last modified on nedeľa, 30 december 2018 14:06

Skalica - Kalendár akcií

pon uto str štv pia sob ned
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30

Skalica - Najbližšie akcie

Žiadne nadchádzajúce udalosti na zobrazenie!

NAJČÍTANEJŠIE

Error: No articles to display

NAJČÍTANEJŠIE MOR

Error: No articles to display

Nazahori.sk používa cookies
Táto stránka používa súbory cookies. Ak budete pokračovať v prehliadaní tejto stránky, súhlasíte s ich používaním.