Skaličan Žigo Pálffy si váži uvedenie do Siene slávy IIHF

Skaličan Žigo Pálffy si váži uvedenie do Siene slávy IIHF

Hokejová legenda Skaličan Žigo Pálffy bude v Sieni slávy IIHF Hokejová legenda Skaličan Žigo Pálffy bude v Sieni slávy IIHF Foto zdroj: FB

Hokejová legenda Žigmund Pálffy berie zaradenie do Siene slávy IIHF ako ocenenie za dlhoročnú hokejovú prácu, ktorá nebola zbytočná.

Majster sveta v hokeji to uviedol pre NaZahori.sk počas Mestského zastupiteľstva v Skalici, kde ako poslanec zastupuje občanov svojho rodného mesta.

foto TV Sen video PS

Žigmund Pálffy zanechal výraznú stopu v medzinárodnom hokeji. Trikrát štartoval na ZOH, v roku 1994 bol najproduktívnejší hráč turnaja. Z piatich účastí na MS má jednu zlatú a jednu bronzovú medailu, v roku 2005 bol najproduktívnejší hráč turnaja.

„Zo začiatku som bol trošku prekvapený, ale je to pre mňa nesmierna pocta. Som veľmi rád, že moja dlhoročná práca pri hokeji nebola zbytočná. Som nadšený tým, že iba 18-členná skupina ľudí nezávislá od Slovenska, dokázala vyhodnotiť moju prácu,“ priznal Pálffy k svojmu zaradeniu.

Žigo v NHL odohral celkovo 708 zápasov za kluby New York Islanders, Los Angeles Kings a Pittsburgh Penguins, v ktorých získal 732 bodov.

Foto zdroj: twitter.com

Po odchode z NHL v roku 2006 si dal pre zdravotné problémy od hokeja ročnú prestávku, po ktorej sa počas piatich sezón upísal rodnej Skalici. Na Záhorí odohral počas nich 223 duelov v základnej časti, v ktorých získal obdivuhodných 384 bodov.

Ďalších 49 stretnutí pridal v play-off, kde zaznamenal 78 bodov. V sezóne 2009/10 dotiahol Skalicu až do finále, keď v rozhodujúcom stretnutí v semifinále  strelil víťazný gól v predĺžení.  Kariéru ukončil v roku 2013.

Okrem Žigmunda Pálffyho bude zo Slovákov ocenený aj Miroslav Šatan.

Foto zdroj: FB

„Dozvedel som sa, že je to iba po piatykrát, keď toto ocenenie získajú dvaja hokejisti z jedného štátu, čo je tiež pre nás výnimočná situácia. Miro je jednoducho legenda slovenského hokeja, tam nie je o čom rozprávať. Bol pri všetkých štyroch cenných kovoch, ktoré Slovensko na svetových šampionátoch získalo.  Toto ocenenie mu jednoznačne patrí,“ zložil poklonu svojmu kolegovi z reprezentácie 46-ročný bývalý hokejista.

Foto zdroj: FB

Popri Slovákoch ocenia švédskeho internacionála Jörgena Jönssona, ale aj Kanaďanku Hayley Wickenheiserovú a Američana Mikea Modana. Okrem nich získa cenu Paula Loicqa in memoriam Američan Jim Johansson a ocenia aj Bulhara Konstantina Michajlova.

„Teším sa na stretnutie s Modanom, s ktorým sme bojovali na ľadových plochách v NHL. Som rád, že sa s ním opäť stretnem a pokecáme spolu,“ netajil spokojnosť s ďalším nominovaným hokejistom skalický rodák.

Foto zdroj: FB

Ocenených uvedú do Siene slávy Medzinárodnej hokejovej federácie (IIHF) počas májových MS. Slávnostný akt je na programe v záverečný deň šampionátu pred zápasmi o medaily.

„Je to pre mňa špeciálna pocta, že sa odovzdanie uskutoční v Bratislave na Slovensku. Veľmi sa na to odovzdávanie teším," doplnil na záver Žigo Pálffy.

Rate this item
(0 votes)
Last modified on streda, 20 február 2019 18:16

Skalica - Kalendár akcií

pon uto str štv pia sob ned
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31

Skalica - Najbližšie akcie

Žiadne nadchádzajúce udalosti na zobrazenie!

NAJČÍTANEJŠIE

Error: No articles to display

NAJČÍTANEJŠIE MOR

Error: No articles to display

Nazahori.sk používa cookies
Táto stránka používa súbory cookies. Ak budete pokračovať v prehliadaní tejto stránky, súhlasíte s ich používaním.