Primátorka Skalice za OĽaNO Mierna si v návrhu rozpočtu chce zvýšiť reprezentačné o 300%

Primátorka Skalice za OĽaNO Mierna si v návrhu rozpočtu chce zvýšiť reprezentačné o 300%

Primátorka mesta Skalica Anna Mierna Primátorka mesta Skalica Anna Mierna FB

V stredu (10.4.) na Mestskom zastupiteľstve v Skalici je jedným z bodov aj zmena rozpočtu, ktorý predkladá primátorka mesta Skalica Anna Mierna.

Mimo iných zaujali položky vo výkone funkcii primátorky, kde si navrhuje Mierna navýšiť rozpočet z 19.200 eur až na 41.200 eur, priamo položka reprezentačné sa zvyšuje z 5000 na 20.000 eur. „Vyšší počet pracovných stretnutí s orgánmi verejnej správy, s podnikateľskými subjektmi a s inými inštitúciami. Výdavky spojené najmä s občerstvením,“ píše sa v dôvodovej správe k zmene rozpočtu.

Ako sa v nej ďalej uvádza, navýšenie je zdôvodnené stretnutiami s družobnými mestami. „Taktiež stretnutia so zastupiteľmi miest, s ktorými by sme chceli vytvoriť partnerstvá alebo nové pracovné a priateľské vzťahy. Výdavky sú spojené so zabezpečením občerstvenia, trdelníkov, vína a iných vecných darov,“ píše sa ďalej v zdôvodnení.

Už aj tak vysoké náklady na Trdlofest či Skalické dni chce zaťažiť primátorka Mierna ďalšími financiami pre VIP hostí. „Nový koncept stretnutí s občanmi (Babinec, Radnica chlapom...), s inštitúciami (VIP zóny na Trdlofest, Skalické dni, Sadenie lipy...),“ sú spomenuté ďalšie dôvody navýšenia nákladov na reprezentáciu v dôvodovej správe, ktorú predkladá primátorka.

Kým na reprezentačné účely sa podľa návrhu majú financie zvyšovať, športové kluby, ktoré investujú nemalé prostriedky do mládeže v meste, zo zvýšeného prísunu neuvidia nič resp. drobné. Je na zamyslenie, či práve investícia do reprezentačných výdavkov primátorky je pre budúcnosť Skalice to správne.

Pritom sama primátorka Mierna pri nástupe do funkcie na ustanovujúcom MsZ povedala: „Chcem ísť sama príkladom a úsporný režim uplatňujem na sebe ako na prvej,“ vyhlásila vtedy pred poslancami. (zdroj: https://myzahorie.sme.sk/c/20972824/primatorka-skalice-mierna-avizuje-setrenie.html)

Rate this item
(0 votes)
Last modified on utorok, 09 apríl 2019 20:01

Skalica - Kalendár akcií

pon uto str štv pia sob ned
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31

Skalica - Najbližšie akcie

Žiadne nadchádzajúce udalosti na zobrazenie!

NAJČÍTANEJŠIE

Error: No articles to display

NAJČÍTANEJŠIE MOR

Error: No articles to display

Nazahori.sk používa cookies
Táto stránka používa súbory cookies. Ak budete pokračovať v prehliadaní tejto stránky, súhlasíte s ich používaním.