Skaličania majú k dispozícii nový defibrilátor, bude ho mať k dispozícii Mestská polícia

Skaličania majú k dispozícii nový defibrilátor, bude ho mať k dispozícii Mestská polícia

Nový externý defibrilátor, ktorý má Mestská polícia v Skalici vo svojom služobnom aute. Nový externý defibrilátor, ktorý má Mestská polícia v Skalici vo svojom služobnom aute.

Mestská polícia (MsP) v Skalici získala plne automatizovaný externý defibrilátor.

Prístroj bude súčasťou výbavy výjazdového motorového vozidla.  bude ho teda mať pri sebe hliadka nachádzajúca sa v teréne, a tak bude v prípade potreby k dispozícii pre všetkých obyvateľov. "Automatický defibrilátor po nalepení elektród automaticky vyhodnotí stav pacienta a poskytne synchronizovaný elektrický výboj potrebnej intenzity v závislosti od pacienta,“ uviedol  náčelník MsP v Skalici Ferdinand Mach. Ako ďalej doplnil prístroj takisto dokáže detekovať voperovaný kardiostimulátor a prispôsobí výboj tak, aby neprišlo k jeho zničeniu.

Súčasťou odovzdania prístroja, ktoré sa uskutočnilo v piatok 17. mája, bolo aj odborné zaškolenie mestských policajtov pre jeho použitie zástupcom dodávateľskej firmy PharmaCare. „Mnohokrát sme na mieste nehody či hlásenej udalosti skôr ako záchranné zložky. Aj preto sme radi, že budeme mať k dispozícii prístroj, ktorým budeme v prípade potreby vedieť pomôcť,“ doplnil náčelník MsP.

MsP zaregistrovala v pondelok (20.5.) defibrilátor oficiálne na Operačné stredisko záchrannej zdravotnej služby. Prístroj v hodnote 2000 eur venovala MsP poslankyňa Mestského zastupiteľstva, ktorá si nepriala byť menovaná.

Rate this item
(0 votes)
Last modified on pondelok, 20 máj 2019 11:46

Skalica - Kalendár akcií

pon uto str štv pia sob ned
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31

Skalica - Najbližšie akcie

Žiadne nadchádzajúce udalosti na zobrazenie!

NAJČÍTANEJŠIE

Error: No articles to display

NAJČÍTANEJŠIE MOR

Error: No articles to display

Nazahori.sk používa cookies
Táto stránka používa súbory cookies. Ak budete pokračovať v prehliadaní tejto stránky, súhlasíte s ich používaním.