Skalickí rinkbandysti sú najlepší na Slovensku, individuálne ocenenia putovali takisto do Skalice

Skalickí rinkbandysti sú najlepší na Slovensku, individuálne ocenenia putovali takisto do Skalice

Miroslav Krídl, Juraj Ovečka a Juraj Sofka Miroslav Krídl, Juraj Ovečka a Juraj Sofka Hlavná foto: NaZahori.sk Foto v článku: FB Slovak Bandy

Uplynulý májový víkend vyvrcholila Rink bandy liga, keď sa odohral záverečný 4. turnaj v Nitre. Víťazom tohto turnaja sa stali hráči zo Senice, ale celkový triumf si domov viezli iní Záhoráci z klubu ŠK Bandy hokej Skalica.

Bandy je šport, ktorý v našich zemepisných šírkach nie je úplne rozšírený.

„Ide o predchodcu hokeja, ktorý sa podľa pôvodných pravidiel hrá na ľade na futbalovom ihrisku so špeciálnymi hokejkami a loptičkami. Rink Bandy je jeho modifikácia prispôsobená rozmerom hokejového ihriska,“ začal kapitán skalického tímu Miroslav Krídl.

Na Slovensku je bandy ešte v začiatkoch, momentálne sú tri kluby v Trenčianskych Tepliciach, Senici a u nás v Skalici. Ale za mužstvá hrávajú aj hráči z iných miest Slovenska, ktorých tento šport nadchol.

„Všetky turnaje boli mimoriadne vyrovnané. My sme dokázali poraziť Senicu, naopak Senica dokázala zdolať Trenčianske Teplice, čo nám v konečnom dôsledku pomohlo k celkovému prvenstvu,“ ozrejmil kapitán mužstva M. Krídl.

Skalický klub má síce súpisku pomerne širokú, ale pre rôzne povinnosti ale aj návštevu majstrovstiev sveta v hokeji, viacerí hráči absentovali.

„Finálový turnaj sme tak odohrali v oklieštenej zostave s minimom hráčov. Bolo to náročné, keďže sa hrá 2x15 minút a v bandy hokeji je oproti normálnemu hokeju minimum prerušení, keďže sa nepískajú niektoré veci ako napr. postavenie mimo hry,“ dodal líder skalického mužstva, ktorý má za sebou už aj dva štarty na majstrovstvách sveta.

Skaličania si na svoje konto pripísali aj individuálne ocenenia, keď najlepším strelcom súťaže s 10 gólmi sa stal Stanislav Opavský a až dve ocenenia, najlepší brankár a najužitočnejší hráč, si odniesol Juraj Ovečka.

„Porovnanie medzi brankárom v bandy a klasickom hokeji, nie je dosť dobre možné. Brankár v bandy síce chytá v  hokejovej výstroji, ale bez lapačky a vyrážačky, ktoré nahradili rukavice a takisto som bez hokejky. Rozdiel je aj v rýchlosti, kde sa treba podstatne rýchlejšie pohybovať. Navyše loptičky lietajú úplne ináč ako puk. Prirovnal by som ju k zväčšenej golfovej loptičke,“ doplnil pre NaZahori.sk Juraj Ovečka, ktorý v poslednom zápase v derby proti Senici vychytal čisté konto a prispel tak výraznou mierou k celkovému prvenstvu.

Väčšina hráčov presedlala na bandy hokej z hokeja, prípadne ho stále s hokejom kombinuje.

„Ja som síce už s hokejom skončil dávnejšie, ale hrávam ho rekreačne s kamarátmi aj naďalej. Keď ma oslovili zahrať si bandy, súhlasil som. Je tu síce niekoľko rozdielov či už v hokejke, v pravidlách alebo v tom, že sa nehrá pukom, ale je to atraktívny a dynamický šport,“ doplnil Juraj Sofka, ktorý sa hneď pri svojom premiérovom súťažnom vystúpení v Rink bandy hokeji radoval z majstrovského titulu.

Skaličania si týmto víťazstvom zabezpečili možnosť účasti v Superpohári, v ktorom by sa mali stretnúť s českým majstrom.

Mužstvo ŠK Bandy hokej Skalica

Juraj Ovečka, Matej Michalovič, Miroslav Krídl, Dominik Rusnák, Stanislav Opatovský, Sebastian Čederle, Denis Kadlečik, Erik Muráň, Michal Blanárik, Miroslav Tyršel, Marek Pobuda, Patrik Pribela, Juraj Sofka.

 

Výsledky Rink Bandy Ligy 2018-19

4.kolo

Trenčianske Teplice- Skalica 4:2, Góly :Šaňko 3,Štofik - Opavský,Krídl

Trenčianske Teplice- Senica 1:2, Góly : Štofik - Grell,Chomiščák

Skalica- Senica 1:0, Gól: Opavský

 

3.kolo

Trenčianske Teplice- Senica 4:1, Góly : Trauntenberger, Ferletjak,Štofik - A. Volko

Trenčianske Teplice- Skalica 3:5, Góly : Beneš 2,Štofik - Opavský,Tyršel,Rusnák

Skalica- Senica 6:0, Góly: Opavský 3,Krídl 2,Tyršel

 

2.kolo

Trenčianske Teplice- Senica 7:2, Góly : Trauntenberger 2,Klejna 2,Šanko,Ferletjak,Štofik - B. Volko, Nagoga

Trenčianske Teplice- Skalica 3:2, Góly : Hašťo,Štofik, Trautenberger - Čederle, Rusnák

Skalica- Senica 5:1, Góly: Čederle 3,Pobuda,Rusnák - Skaliyskiy

 

1.kolo

Trenčianske Teplice- Senica 4:4, Góly : O.Štofik 2, Klejna, Ferletjak - M.Volko 3, Skaliyskiy

Trenčianske Teplice- Skalica 1:1, Góly : Opavský - Klejna

Skalica- Senica 8:1, Góly : Opavský 3,Čederle 3,Tyršel,Rusnák – Skaliyskiy

 

Odkaz na FB Rink bandy: https://www.facebook.com/Slovak-Bandy

Rate this item
(1 Vote)
Last modified on štvrtok, 23 máj 2019 18:26

Skalica - Kalendár akcií

pon uto str štv pia sob ned
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30

Skalica - Najbližšie akcie

Žiadne nadchádzajúce udalosti na zobrazenie!

NAJČÍTANEJŠIE

Error: No articles to display

NAJČÍTANEJŠIE MOR

Error: No articles to display

Nazahori.sk používa cookies
Táto stránka používa súbory cookies. Ak budete pokračovať v prehliadaní tejto stránky, súhlasíte s ich používaním.