Zlato z pohľadu Skaličanov: Rampáčkova rozlúčka, Martinusíkove zásnuby a Salajkova premiéra

Zlato z pohľadu Skaličanov: Rampáčkova rozlúčka, Martinusíkove zásnuby a Salajkova premiéra

Milan Rampáček a Jaroslav Martinusík Milan Rampáček a Jaroslav Martinusík archív Jaro Martinusík

Titul majstra sveta v hokejbale mal pre trojicu Skaličanov úplne odlišný nádych.

Kým pre Milana Rampáčka bol finálový zápas rozlúčkou s jeho bohatou hokejbalovou kariérou, pre Jara Martinusík tento zápas okrem titulu zostane navždy spojený aj so zásnubami a pre Michala Salajku to bol zas premiérový titul majstra sveta.

Rampáček už počas finálovej série extraligy avizoval, že majstrovstvá sveta v Košiciach budú jeho rozlúčkou so súťažným hokejbalom. „"Keď som nedávno získal extraligový titul, tak som si vravel, že je to nádherné a bolo by skvelé získať ešte medailu s reprezentáciou na MS. Je to zlato, o to je to krajšie. Kto ma pozná, ten vie, že ja som hokejbalu obetoval veľmi veľa. Moja rodina mi v mnohom vyšla v ústrety a ja im to teraz veľmi rád vrátim. Je to síce amatérsky šport, no ja som trénoval 5-6 krát do týždňa," prezradil Rampáček.

Jeho hokejová dvojička Martinusík ešte nekončí, ale finálový duel spojil s ohlásením dôležitého prestupu. Priamo na hracej ploche pred stretnutím požiadal svoju dlhoročnú priateľku Alexandru o ruku a tá na jeho ponuku prikývla kladne. „Trochu som sa toho obával, ale našťastie povedala áno. Chvíľu som na to ešte myslel, no potom som sa už sústredil na hru. Toto je pre mňa najkrajší deň v živote. Štvrtý titul v rade, triumf na domácom šampionáte a zásnuby k tomu. Nič viac si nemôžem priať. Tento titul chutí špeciálne, keďže vo finále bola fantastická atmosféra, ktorú som si veľmi užíval," doplnil Martinusík, ktorý bol po skončení finálového stretnutia vyhlásený najužitočnejším hráčom majstrovstiev sveta.

Tretím Skaličanom, ktorému v Košiciach zavesili na krk zlatú medailu bol Michal Salajka. Pre neho bola účasť na šampionáte premiérou a hneď ju pretavil v zisk titulu. „Je to pre mňa neskutočný pocit, ešte stále mi to úplne nedošlo. Časom mi to určite príde, ale teraz ešte oslavujeme,“ prezradil obranca Hokejmarketu Skalica.

Dres Hokejmarketu Skalica obliekal na jar aj ďalší majster sveta Miro Božík, ktorý strelil vo finále druhý gól Slovenska.

Rate this item
(0 votes)
Last modified on nedeľa, 23 jún 2019 11:49

Skalica - Kalendár akcií

pon uto str štv pia sob ned
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31

Skalica - Najbližšie akcie

Žiadne nadchádzajúce udalosti na zobrazenie!

NAJČÍTANEJŠIE

Error: No articles to display

NAJČÍTANEJŠIE MOR

Error: No articles to display

Nazahori.sk používa cookies
Táto stránka používa súbory cookies. Ak budete pokračovať v prehliadaní tejto stránky, súhlasíte s ich používaním.