Šachový turnaj BSK: K tretiemu miestu Trnavského kraja prispeli Ela Romanová a Kristína Dubanová zo Skalice a Karin Novomeská zo Štefanova

Šachový turnaj BSK: K tretiemu miestu Trnavského kraja prispeli Ela Romanová a Kristína Dubanová zo Skalice a Karin Novomeská zo Štefanova

Šachový turnaj BSK: K tretiemu miestu Trnavského kraja prispeli Ela Romanová a Kristína Dubanová zo Skalice a Karin Novomeská zo Štefanova zdroj foto: Milan Roman

V sobotu 5. októbra 2019 sa uskutočnil 14. ročník turnaja o pohár predsedu Bratislavského samosprávneho kraja (BSK)  v budove Doprastavu v Bratislave.

Súťažili krajské výbery zo Slovenska a Čiech. Družstvá mali 6 hráčov a vedúceho výpravy. Prvýkrát bol účastníkom aj výber Trnavského kraja.



V zostave Trnavského kraja boli aj dve Skaličanky Ela Romanová a Kristína Dubanová a hráčka zo Štefanova Karin Novomeská, dopĺňali ich chlapci Igor Škreko, Matej Elbek Musaev a Athanasios Karapetsas. Vedúcim výpravy bol Milan Roman.

Víťazom turnaja bol Bratislavský kraj A pred Bratislavský kraj B a Trnavským krajom.



"Pozvali nás ako náhradníkov za maďarské družstvo, ktoré sa odhlásilo na poslednú chvíľu. Napriek tomu, že sme podľa ratingu boli jasným outsiderom, tím bojoval a dokázal získať krásne tretie miesto," vyjadril spokojnosť vedúci výpravy (ale aj coach, fotograf a šofér) Milan Roman.

Najviac bodov za družstvo získali 2,5/6 Ela Romanová a Karapetsas Athanasios, ale absolutórium si zaslúžia všetci za nezlomnosť a bojovnosť v súbojoch s ratingovo oveľa silnejšími súpermi.

"Ako hovorím, bola to mission impossible, ktorú sme zvládli a verím, že deti si to zapamätajú a zopakujú to," doplnil Roman.

Predseda krajského šachového zväzu a dlhoročný úspešný detský tréner Rudo Diviak sa vyjadril na sociálnej sieti k turnaju takto:

Krajský šachový zväz Trnava je na vás hrdý!!! Robte to stále! Ak vás niekto pošle urobiť niečo, na čo nemáte, tak to urobte! Prekvapíte a môžete sa usmievať tak, ako na fotografii. Ďakujem hráčom, vedúcemu výpravy aj rodičom za skvelú reprezentáciu Trnavského samosprávneho kraja.

Rate this item
(0 votes)
Last modified on štvrtok, 10 október 2019 20:07

Skalica - Kalendár akcií

pon uto str štv pia sob ned
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31

Skalica - Najbližšie akcie

Žiadne nadchádzajúce udalosti na zobrazenie!

NAJČÍTANEJŠIE

Error: No articles to display

NAJČÍTANEJŠIE MOR

Error: No articles to display

Nazahori.sk používa cookies
Táto stránka používa súbory cookies. Ak budete pokračovať v prehliadaní tejto stránky, súhlasíte s ich používaním.