Skalica: Reštaurovanie bočného oltára sv. Anny v kostole sv. Pavla

Skalica: Reštaurovanie bočného oltára sv. Anny v kostole sv. Pavla

 Oltár sv. Anny v kostole sv. Pavla Pustovníka v Skalici Oltár sv. Anny v kostole sv. Pavla Pustovníka v Skalici zdroj: skalica.sk

Mesto Skalica v mesiaci január 2020 ukončilo realizáciu projektu s názvom "Reštaurovanie bočného oltára sv. Anny v kostole sv. Pavla Pustovníka v Skalici - 2. etapa". 

Celkové výdavky projektu boli 17.620 eur, pričom dotácia z Ministerstva kultúry Slovenskej republiky bola vo výške 15.000 eur. Zámerom reštaurovania oltára bolo prinavrátenie pôvodného výrazu a zachovanie pamiatky v pôvodnom rozsahu a forme, uvedenie oltára do dobrého technického stavu a jeho prezentácia v pôvodnom koncepte a farebnosti s priznaním sekundárnych zásahov.

Po úspešnom zrealizovaní reštaurovania oltárnej sochárskej výzdoby v rámci 1. etapy reštaurovania bočného oltára sv. Anny v roku 2018 bolo potrené pristúpiť k zrealizovaniu 2. etapy, ktorá bola zameraná na reštaurovanie oltárnej architektúry s plastickou výzdobou. 

Mesto Skalica zároveň v novembri 2019 predložilo na Ministerstvo kultúry Slovenskej republiky žiadosť o dotáciu na zrealizovanie poslednej 3. etapy reštaurovania bočného oltára sv. Anny, ktorá je zameraná na dokončenie reštaurovania posledných súčastí oltára, ktoré sú v pôvodnom stave. V prípade úspešnosti žiadosti o dotáciu a následnej realizácie projektu by bol kompletne zreštaurovaný celý oltár.

Je to ďalší z rady projektov mesta Skalica obsahovo zameraných na záchranu, obnovu a uchovanie nášho hmotného dedičstva. Objekt bývalého kostola sv. Pavla pustovníka (paulínsky) je vo vlastníctve mesta Skalica.

Skalici schválili projekt rekonštrukcie oltára 

Kostol sv. Pavla Pustovníka z neskorobarokového obdobia už v súčasnosti neslúži cirkevným účelom, no patrí k významným pamiatkam mesta Skalica.

VIAC TU: http://www.nazahori.sk/index.php/skalica/item/973-skalici-schvalili-projekt-rekonstrukcie-oltara

 

Rate this item
(0 votes)
Last modified on štvrtok, 30 január 2020 12:00

Skalica - Kalendár akcií

pon uto str štv pia sob ned
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31

Skalica - Najbližšie akcie

Žiadne nadchádzajúce udalosti na zobrazenie!

NAJČÍTANEJŠIE

Error: No articles to display

NAJČÍTANEJŠIE MOR

Error: No articles to display

Nazahori.sk používa cookies
Táto stránka používa súbory cookies. Ak budete pokračovať v prehliadaní tejto stránky, súhlasíte s ich používaním.