Ako by ste riešili parkovanie v Skalici?

Ako by ste riešili parkovanie v Skalici?

Ako by ste riešili parkovanie v Skalici? FB a NaZahori.sk

Svoj názor môžete vyjadriť aj anketou organizovanou občanmi. 

Skalická radnica sa chystá regulovať parkovanie spoplatnením. Občania, ktorí to budú musieť celé zaplatiť, boli zatiaľ z procesu rozhodovania vynechaní.  

Riešenie parkovania v mestách, neprináša plusové body predstaviteľom samospráv. Viac áut ako parkovísk je problémom väčšiny miest nielen na Záhorí. Pričom každé mesto je z hľadiska parkovania jedinečné a špecifické. No a pohľad občanov je rýdzo subjektívny, ale potrebný. Tu naozaj platí "Koľko ľudí, toľko chutí." Jeden preferuje parkovanie pred domom, druhý zeleň a radšej prejde pešo pár desiatok metrov. Niekto je za spoplatnenie, iný zas je za bezplatné parkovanie.

Iniciátormi skalickej ankety sú Radovan Jančík, Lenka Nogová a Tomáš Bucha v spolupráci s ďalšími občanmi, ktorí sa problematike parkovania v Skalici dlhodobejšie venujú. 

Na otázky odpovedal za organizátorov ankety Tomáš Bucha.

Kto ste?

Sme skupina občanov - nepolitikov. Podľa nás je neakceptovateľné, aby občanmi volení zástupcovia mesta rozhodovali systémom O NÁS BEZ NÁS. Veríme, že je možné navrhnúť bezplatné riešenie, ktoré vyrieši problém s parkovaním v Skalici. 

Prečo ste sa rozhodli práve pre formu ankety ? 

Po úspešnej elektronickej petícii proti navyšovaniu daní sme sa rozhodli zostať pri elektronickej forme hlasovania. Minulý rok vedenie mesta predstavilo na mestskom zastupiteľstve  štyri varianty regulácie parkovania, pričom všetky BOLI PLATENÉ. Predchádzajúca anketa na sociálnej sieti ukázala, že až tri štvrtiny opýtaných sú proti platenému parkovaniu. Podľa nás sa vedenie mesta o názor občanov doteraz nezaujímalo a preto sme vytvorili túto anketu, ktorou úlohu mesta alternujeme.

Cieľom je získať podrobnejšie informácie, ktoré nám umožnia pripraviť objektívnejší pohľad na problematiku parkovania na území mesta Skalica. Výhodou tejto formy ankety je, že je možné ju šíriť a zdieľať aj prostredníctvom e-mailu, nielen cez sociálne siete. Okrem ankety vedieme aj kampaň na sociálnych sieťach a pripravujeme verejné debaty. Sme pripravení iniciovať aj petíciu. 

Do kedy je anketa dostupná obyvateľom? 

Anketu by sme radi uzavreli a vyhodnotili na konci februára 2020. Ak budú občania aj naďalej aktívne do ankety prispievať, je možné, že termín predĺžime. 

Čo bude s vyhodnotením ankety, aký bude postup?

Vyhodnotenie ankety budeme prezentovať a komunikovať cez sociálne siete. Podnety z ankety chceme použiť pri návrhu občianskej alternatívy bezplatnej regulácie parkovania a pri verejných debatách s občanmi. Našim cieľom je, aby vedenie mesta vrátane zastupiteľstva rešpektovalo občiansky návrh a hlasovalo o ňom na zasadnutí zastupiteľstva. V prípade, že sa tak nestane, budeme iniciovať petíciu. 

Link na zdieľanie: https://forms.gle/Lf5mVtAqt5owFKUV9 

Stačí, ak tento link jednoducho prekopírujete a vložíte do e-mailovej správy, ktorú pošlete vašim známym, ktorí nemajú Facebook.

Rate this item
(0 votes)
Last modified on utorok, 18 február 2020 18:46

Skalica - Kalendár akcií

pon uto str štv pia sob ned
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31

Skalica - Najbližšie akcie

Žiadne nadchádzajúce udalosti na zobrazenie!

NAJČÍTANEJŠIE

Error: No articles to display

NAJČÍTANEJŠIE MOR

Error: No articles to display

Nazahori.sk používa cookies
Táto stránka používa súbory cookies. Ak budete pokračovať v prehliadaní tejto stránky, súhlasíte s ich používaním.