VIDEO: Proti správe verejnej ochrankyne práv bol aj poslanec z Holíča Šefčík, primátorka Skalice Mierna hlasovala za (obaja OĽaNO)

VIDEO: Proti správe verejnej ochrankyne práv bol aj poslanec z Holíča Šefčík, primátorka Skalice Mierna hlasovala za (obaja OĽaNO)

VIDEO: Proti správe verejnej ochrankyne práv bol aj poslanec z Holíča Šefčík, primátorka Skalice Mierna hlasovala za (obaja OĽaNO) foto: FB M:Kollár

Ombudsmanka Mária Patakyová predniesla za prítomnosti prezidentky SR Zuzany Čaputovej poslancom NR SR v stredu 13.5. Správu o činnosti verejného ochrancu práv (VOP) za rok 2019. Vo štvrtok 14.5.2020 zákonodarci hlasovali o tejto správe, ktorú napokon neschválili. 

Video NR SR rozprava k Správe VOP

Verejná ochrankyňa práv sa zastávala práv žien aj LGBTI ľudí.

Tomáš Valášek (Za ľudí) povedal na sociálnej sieti po prednesení správy ombudsmankou: "Takto: ani mňa neteší, keď ombudsmanka kritizuje kroky tejto vlády. Aj mne ako politikovi koalície sa zle počúva napr. to, že ministerstvá vystavili ľudí neprijateľným podmienkam v karanténe. Ale: úlohou ombudsmanky nie je byť milá k vláde. Má chrániť práva nás všetkých. Vás, mňa, všetkých. Táto misia je oveľa dôležitejšia ako to, či nám v politike jej závery vyhovujú alebo nie. Ak si občas zaslúžime nepohodlne sa vrtieť v kresle, tak buď ako buď. Správu ombudsmanky za rok 2019 vítam a som rád, že túto dôležitú inštitúciu máme a že si robí svoju prácu poctivo, bez ohľadu na politické tlaky."

Primátor Hlohovca Miroslav Kollár (Za ľudí) po hlasovaní o správe verejnej ochrankyne práv sa vyjadril na sociálnej sieti takto: "Hanbím sa, začalo sa to skôr, ako sme čakali..."

Správa o činnosti verejného ochrancu práv za rok 2019 - celý dokument TU: https://www.vop.gov.sk/files/Sprava_o_cinnosti_VOP_2019.pdf

Hlasovanie poslancov NR SR za jednotlivé kluby

 

zdroj:  www.nrsr.sk   

Verejný ochranca práv

Verejný ochranca práv je nezávislý orgán Slovenskej republiky, ktorý v rozsahu a spôsobom ustanoveným zákonom chráni základné práva a slobody fyzických osôb a právnických osôb v konaní pred orgánmi verejnej správy a ďalšími orgánmi verejnej moci, ak je ich konanie, rozhodovanie alebo nečinnosť v rozpore s právnym poriadkom.

V zákonom ustanovených prípadoch sa verejný ochranca práv môže podieľať na uplatnení zodpovednosti osôb pôsobiacich v orgánoch verejnej moci, ak tieto osoby porušili základné právo alebo slobodu fyzických osôb a právnických osôb. Všetky orgány verejnej moci poskytnú verejnému ochrancovi práv potrebnú súčinnosť.

Mária Patakyová / FOTO: Kancelária verejného ochrancu práv - Adam Kováč

Viac o činnosti VOP nájdete na web stránke: www.vop.gov.sk

Rate this item
(0 votes)
Last modified on štvrtok, 14 máj 2020 20:39

Skalica - Kalendár akcií

pon uto str štv pia sob ned
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31

Skalica - Najbližšie akcie

Žiadne nadchádzajúce udalosti na zobrazenie!

NAJČÍTANEJŠIE

Error: No articles to display

NAJČÍTANEJŠIE MOR

Error: No articles to display

Nazahori.sk používa cookies
Táto stránka používa súbory cookies. Ak budete pokračovať v prehliadaní tejto stránky, súhlasíte s ich používaním.