Bude v meste Holíč pôsobiť nová stredná škola?

Bude v meste Holíč pôsobiť nová stredná škola?

Bude v meste Holíč pôsobiť nová stredná škola? Foto zdroj: FB Holíč

Na poslednom Mestskom zastupiteľstve (MsZ) v Holíči rezonovala aj téma novej strednej školy v meste.

Spoločnosť Libérius  za účelom prevádzkovať v meste Holíči na Záhorí strednú školu so zameraním na bezpečnostné služby a poľnohospodárstvo , už získala od Správy mestského majetku (SMM) priestory do podnájmu. 

Cieľom spoločnosti je vytvoriť triedu približne pre 20 žiakov v odvetví bezpečnostné služby a poľnohospodárstvo. 

"Podobná škola už v minulosti pôsobila na južnom Slovensku. Ľudovo povedané skrachovala, následne ju prebrala nová spoločnosť, ktorá po nej umorila všetky záväzky. Schvaľovací proces pri vzniku novej školy  ide mimo mesto, keďže stredné školy patria do kompetencie vyššieho územného celku (VÚC). Spoločnosti sme ponúkli priestory v bývalej základnej škole. Sídli tam už špeciálna škola a novému záujemcovi sme poskytli jedno poschodie, ktoré bolo voľné za rovnakých podmienok ako má špeciálna škola. Zatiaľ je škola v procese vybavovania a ak by im tento proces dopadol dobre, škola by začala fungovať najskôr od 1. septembra 2021,“ povedal Zdenko Čambal, primátor mesta Holíč.

Medzi poslancami MsZ boli aj takí, ktorí poukázali na nevýhodnosť nájomnej zmluvy, či možný odliv žiakov z dvoch doteraz fungujúcich stredných škôl v Holíči . 

„So vznikom novej školy nemám zásadne problém. Ako problém vidím to, že zmluva na podnájom nemusí byť výhodná pre mesto, keďže výška nájomného je na nízkej úrovni. Bavíme sa o tom, že SMM je v strate a hľadáme ako ju vykryjeme a potom zistíme, že sa podpíše takáto zmluva,“ argumentoval na zastupiteľstve poslanec Štefan Duffek.

Poslanec MsZ Marek Šefčík:  „Som za to, nech podporíme tie školy, ktoré tu máme. Radšej ich zlúčme a napr. nech sa aj pridá ďalší odbor, o ktorý je záujem. Som presvedčený, že nová škola by mala negatívny dopad na tie súčasné. Informoval som sa aj na kraji. Predseda Trnavského samosprávneho kraja Jozef Viskupič ma informoval, že počká aká bude verejná mienka.“

 

Rate this item
(0 votes)
Last modified on pondelok, 22 jún 2020 15:52

Skalica - Kalendár akcií

pon uto str štv pia sob ned
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31

Skalica - Najbližšie akcie

Žiadne nadchádzajúce udalosti na zobrazenie!

NAJČÍTANEJŠIE

Error: No articles to display

NAJČÍTANEJŠIE MOR

Error: No articles to display

Nazahori.sk používa cookies
Táto stránka používa súbory cookies. Ak budete pokračovať v prehliadaní tejto stránky, súhlasíte s ich používaním.