Skalica aj v značne obmenenej zostave odohrala s Dubnicou kvalitný duel

Skalica aj v značne obmenenej zostave odohrala s Dubnicou kvalitný duel

Zo zápasu MFK Skalica - Dubnica nad Váhom 0:0 Zo zápasu MFK Skalica - Dubnica nad Váhom 0:0 MFK Skalica

MFK Skalica nastúpila na predposledný duel v jarnej časti II. ligy v značne obmenenej zostave.

Počas týždňa skončili v klube stabilné opory Lukáš Opiela, Roman Haša, Lukáš Hlavatovič, Vojtech Milošovič, Mihajilo Popović, Daniel Pospíšil, Tomáš Milota, Marek Frimmel a David Frühauf, ktorým vypršala platnosť zmlúv. Tréner Jozef Kostelník tak mal na lavičke k dispozícii iba štvoricu tínedžerov Halaj, Ligás, Želonka a Riška, keďže Mášik na súpiske síce bol, ale po zdravotnej stránke nebol úplne fit.

MFK Skalica – FK Dubnica nad Váhom 0:0

MFK Skalica: Junas – Švrček, Ranko, Hric, Mizerák – Blažek, Hollý, – Kollár, Šebesta, Blažek – Šulc

FK Dubnica nad Váhom: Digaňa – Švec, Václav, Matúš (46. Hundák), Kuzma (C), Dávidík (80. Martinek), Jakúbek, Janco (88. Derka), Janček (46. Čurik), Levai (67. Párkaň), Pagáč

Žlté karty: Nagy, Ranko, Hollý - Janček, Matúš, Čurik, Dávidík, Pagáč, počet divákov: 585.

V deviatej minúte dobre zapracoval na pravej strane Mizerák, lopta sa dostala cez Nagya až do pokutového územia, kde namieril tiesnený Šulc tesne vedľa. O osem minút sa preštrikoval z ľavej strany Šebesta, jeho pokus odvrátila hosťujúca defenzíva. Po následnom rohovom kope si naskočil na Nagyovu hlavičku Blažek, v ťažkej pozícii namieril vysoko nad. Po polhodine hry trielil na pravom krídle Janco, zvolil prihrávku do hĺbky poľa, kde sa z prvej oprel do lopty Jakúbek. Junas mohol zostať pokojný a očami kontrolovať trajektóriu streleckého pokusu, smerujúceho vedľa ľavej žrde. Na druhej strane vzbudila pozornosť prihrávka od Nagya, Blažek však netrafil loptu podľa svojich predstáv. Vzápätí sa z voleja oprel do lopty Kollár, namieril nad Digaňovu bránu. V 39. minúte zahájil akciu Nagy, cez Mizeráka sa dostala lopta až do "malého vápna", Šulcovi zabránil v zakončení dobrým defenzívnym zákrokom Švec.

V úvode druhého dejstva sa po rohovom kope zavesil do lopty Šulc, Digaňa predviedol kvalitný zákrok, avšak predtým už bol odpískaný faul na brániaceho hráča. V 55. minúte rozjasalo skalické publikum sólo v podaní Švrčeka, keď si poradil s trojicou brániacich hráčov Dubnice a napokon stihol vyslať aj strelecký pokus na hosťujúcu bránu, Digaňa bol pozorný a loptu skryl do rukavíc. V 63. minúte pohrozili po rohovom kope aj hostia, loptu sa snažil usmerniť do siete Jakúbek, ale Junas dobre zasiahol. Na druhej strane sa vyhol ofsajdovej pozícii Šulc, dobre sa vrátil Václav a zamedzil nášmu útočníkovi dokončiť sľubnú akciu požadovaným spôsobom. V ďalších minútach sme veľa vzruchu pred oboma bránkami nevideli, v 85. minúte sa oň čiastočne postaral Jakúbek, strela zo strednej vzdialenosti smerovala vedľa pravej žrde. Na druhej strane sme v nadstavenom čase pohrozili po štandardnej situácii, Mizerákov center vrátil do „päťky“ Šebesta, pred Hricom odvrátila nebezpečenstvo hosťujúca defenzíva.

Ohlasy trénerov:

Jozef Kostelník, hlavný tréner Skalice: „Na to v akej sme situácii, tak sme odohrali veľmi dobrý zápas. Prvý polčas sme mali jednoznačne navrch, škoda že sme nepremenili nejakú šancu. Zápas sme museli odohrať s desiatimi hráčmi v poli, lebo ostatných nemáme nachystaných. Ku koncu nám aj preto trošku dochádzali sily. Vzadu sme to odohrali na nulu, sme spokojní.

Pripomíname, že ligovú derniéru odohrá MFK Skalica na budúci týždeň už v piatok 10. júla, na domácom štadióne privíta od 17. hodiny žilinskú rezervu.

 

Rate this item
(0 votes)
Last modified on nedeľa, 05 júl 2020 09:04

Skalica - Kalendár akcií

pon uto str štv pia sob ned
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31

Skalica - Najbližšie akcie

Žiadne nadchádzajúce udalosti na zobrazenie!

NAJČÍTANEJŠIE

Error: No articles to display

NAJČÍTANEJŠIE MOR

Error: No articles to display