V Holíči sa bude lúčiť dvojnásobný najlepší strelec Fortuna ligy a rodák z Radimova Pavol Masaryk

V Holíči sa bude lúčiť dvojnásobný najlepší strelec Fortuna ligy a rodák z Radimova Pavol Masaryk

Pavol Masaryk Pavol Masaryk Foto: archív klubu Slovan Bratislava

S aktívnym futbalom sa v nedeľu 30. augusta definitívne rozlúči dvojnásobný najlepší strelec slovenskej najvyššej súťaže Pavol Masaryk. Oficiálna rozlúčka rodáka z Radimova sa uskutoční v nedeľu 30. augusta 2020 o 16.30 h pred zápasom 4. kola 5. ligy TJ Iskra Holíč – TJ Baník Brodské na štadióne v Holíči. Mimochodom na jar v roku 2000 išiel z Holíča na krátke hosťovanie práve do Brodského.

Domáci klub sa rozhodol takýmto spôsobom poďakovať za služby, ktoré úspešný útočník poskytoval aj tomuto záhoráckemu mužstvu. „Tam kde s futbalom začínal, tam s ním aj končí. Futbalová ikona sa pred prebiehajúcou sezónou rozhodla ukončiť aktívnu futbalovú kariéru. Veríme, že sa k futbalu v nejakej forme ešte vráti. My sme sa rozhodli, že sa pred nedeľným zápasom mužov s ním oficiálne rozlúčime a poďakujeme za reprezentáciu nášho klubu a jeho pomoc. Príďte mu potleskom poďakovať aj vy,“ vyzýva klub z Holíča. Stretnutie sa začne v nedeľu 30. augusta o 17.00 h.

Kanonier odohral v kluboch Spartak Trnava, Slovan Bratislava, MFK Ružomberok, FK SenicaMFK Skalica v najvyššej slovenskej súťaži 220 stretnutí, v ktorých zaťažil konto súpera 80 presnými zásahmi. Najviac sa mu darilo v sezóne 2008/09, keď za Slovan strelil 15 gólov a v 2011/12, keď si v drese Ružomberka pripísal 18 zásahov. V oboch prípadoch mu to vynieslo korunu kráľa strelcov.

Jeho štatistiky v najvyššej súťaži mohli byť podstatne bohatšie, ak by do nich nezasiahli dve udalosti. Tou prvou bol jeho prestup na začiatku sezóny 2005/06 zo Spartaka Trnava do Slovana Bratislava, ktorý hral vtedy iba druhú najvyššiu súťaž a ročník tak strávil v II. lige.

Druhou podstatne negatívnejšou udalosťou bolo zranenie, ktoré sa mu prihodilo takmer presne pred 8 rokmi 1. septembra 2012. V zápase 8. kola najvyššej súťaže FK Senica – AS Trenčín v 76. minúte vyrovnával v drese Záhorákov stav zápasu na konečných 1:1. Po strele mu priľahol nohu hosťujúci stopér Da Silva a následné vyšetrenia potvrdili roztrhnutý predný krížny väz.

Do súťažného stretnutia sa tak vrátil až o 18 mesiacov v drese Ružomberka. Paradoxne impozantným spôsobom práve proti predchádzajúcemu zamestnávateľovi FK Senica, keď 28. februára 2015 ako striedajúci hráč v záverečnej desaťminútovke otočil duel dvoma presnými zásahmi a zariadil víťazstvo svojho nového zamestnávateľa v pomere 2:1.

Úspešný úvod sezóny 2008/09 mu vyniesol aj nomináciu do reprezentácie. V októbri 2008 bol nominovaný na dvojzápas proti San Marínu a Poľsku. V žiadnom z týchto zápasov nenastúpil, napriek tomu nomináciu bral pozitívne. "Mal som možnosť trénovať v reprezentácii a vidieť nový prístup k futbalu a hre. Poviem to jednoducho: som veľmi rád, že som bol v reprezentačnom výbere," povedal po reprezentačnom zraze v roku 2008 pre klubový web Slovana Masaryk.

Na Slovensku okrem klubov najvyššej súťaže pôsobil okrem rodného Radimova, v tímoch Iskry Holíč, Baníka Brodské a Spartaku Myjava.

Za riekou Moravou si obliekol dresy klubov FK Veľké Pavlovice a FK Hodonín a na sklonku kariéry si odskočil aj do Rakúska do USV Herrnbaumgarten. Okrem Slovenska si futbalový chlebíček v najvyššej súťaži vyskúšal počas sezóny 2010/11 v cyperskom AEL Limassol a v poľskej Cracovii.

Rate this item
(0 votes)
Last modified on nedeľa, 30 august 2020 09:33

Skalica - Kalendár akcií

pon uto str štv pia sob ned
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30

Skalica - Najbližšie akcie

Žiadne nadchádzajúce udalosti na zobrazenie!

NAJČÍTANEJŠIE

Error: No articles to display

NAJČÍTANEJŠIE MOR

Error: No articles to display

Nazahori.sk používa cookies
Táto stránka používa súbory cookies. Ak budete pokračovať v prehliadaní tejto stránky, súhlasíte s ich používaním.