Tréner MFK Skalica Jozef Kostelník: Dvojgólové vedenie je zradné, museli sme sa mať na pozore

Tréner MFK Skalica Jozef Kostelník: Dvojgólové vedenie je zradné, museli sme sa mať na pozore

Tréner MFK Skalica Jozef Kostelník. Tréner MFK Skalica Jozef Kostelník. NaZahori.sk

Ani v piatom stretnutí druhej najvyššej súťaže futbalisti MFK Skalica nezaváhali a po výhre 3:1 nad Slavojom Trebišov si Záhoráci pripísali do tabuľky tri body. Nielen postrehy zo zápasu pre Nazahori.sk poskytol tréner domácich futbalistov Jozef Kostelník.

Polčasový výsledok 3:0 napovedá, že víťazstvo prišlo po hladkom priebehu.

- Ako ukázal aj druhý polčas, zvládli sme nepríjemného súpera. Je síce v tabuľke na nižších pozíciách, ale mal troch ťažkých súperov. Dokázal uhrať remízu s Dubnicou a Košicami a dokázal vzdorovať aj Banskej Bystrici. Vyšiel nám prvý polčas, keď sme sa dostali do trojgólového vedenia, na začiatku druhého súper znížil. V ďalšej fáze sme mali dobré kombinačné akcie, keď najväčšiu príležitosť nevyužil Mišo Horodník, kde sme mohli zápas definitívne zlomiť. Bolo by to pre nás ľahšie, lebo bolo vidieť, že súper mal v strede ihriska šikovných hráčov, ktorí dokázali hroziť. A vieme, že vo futbale je dvojgólové vedenie zradné. Som rád, že sme duel zvládli, že chlapci ho odjazdili naplno a že to bol pre diváka atraktívny duel.

Mužstvo momentálne trápia aj viaceré zranenia hráčov základnej jedenástky. Na dlhšiu dobu sú vyradení Svrček a Mášik a aj ďalších hráčov trápia rôzne zdravotné problémy.

- Pred zápasom vypadol zo zostavy útočník Šulc. Nahradil ho Straczek. Zápas poctivo odjazdil a keď sa viac zohrá s kolektívom, bude ešte platnejším hráčom

Úvod sezóny vychádza Záhorákom nad očakávanie, 5 zápasov 15 bodov – ideálny štart.

- Spokojnosť, ako to zatiaľ vychádza určite je. Výsledky ale zatiaľ neriešim. Odišlo nám deväť hráčov, zväčša zo základnej zostavy, prišli noví chlapci. Snažíme sa predovšetkým tvoriť nové mužstvo, zlepšovať a že výsledky sú také aké sú je len super. Verím, že nám to vydrží čo najďalej pokračovať v tomto trende.

Od príchodu do Skalice sa s Filipa Blažeka stal „cestovateľ“ po ihrisku.

- Dá sa to tak povedať, začínal ako defenzívny záložník, ale v minulej sezóne pôsobil na hrote útoku. Pred sezónou od nás odišiel Kubo Hric a zháňali sme stopéra a voľba padla na neho. Skúsili sme to a ja myslím, že podáva výborné výkony. Ak bude v nastúpených výkonoch pokračovať, môže byť z neho veľmi kvalitný stopér. Jeho výhodou je aj ten fakt, že hral v útoku a vie ako uvažuje útočník.

O týždeň čaká na mužstvo ďalšia skúška ohňom, do Skalice zavíta Podbrezová.

- V tejto chvíli som v prvom rade rád, že sme zdolali Trebišov. Na Podbrezovú sa určite zodpovedne pripravíme, keďže to je podľa mňa popri Košiciach a Banskej Bystrici jeden z trojice vážnych ašpirantov na postup. Majú v mužstve kvalitných hráčov, ale my sa opäť pokúsime podať kvalitný výkon.

Do hľadiska sa v Skalici v hojnom počte začínajú vracať aj diváci.

- Nielen ja, ale aj hráči vítajú, že fanúšikovia nám fandia a povzbudzujú. Verím, že aj na najbližší duel prídu v čo najväčšom počte, vytvoria nám domáce prostredie a že im urobíme radosť.

Rate this item
(0 votes)
Last modified on nedeľa, 30 august 2020 10:16

Skalica - Kalendár akcií

pon uto str štv pia sob ned
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31

Skalica - Najbližšie akcie

Žiadne nadchádzajúce udalosti na zobrazenie!

NAJČÍTANEJŠIE

Error: No articles to display

NAJČÍTANEJŠIE MOR

Error: No articles to display

Nazahori.sk používa cookies
Táto stránka používa súbory cookies. Ak budete pokračovať v prehliadaní tejto stránky, súhlasíte s ich používaním.