Skalická nemocnica zmení majiteľa, má ju prebrať český Agel

Skalická nemocnica zmení majiteľa, má ju prebrať český Agel

FNsP Skalica FNsP Skalica

Protimonopolný úrad Slovenskej republiky dňa 20. októbra 2020 začal správne konanie vo veci koncentrácie, ktorá podľa oznámenia spočíva v nadobudnutí priamej výlučnej kontroly spoločnosti AGEL nad Fakultnou nemocnicou s poliklinikou (FNsP) Skalica, a.s..

Fyzické a právnické osoby môžu predložiť úradu svoje pripomienky, námietky a informácie k oznámeným koncentráciám.

„Žiadame tretie strany, aby svoje pripomienky predkladali úradu čo najskôr po zverejnení oznámenia, aby sa úrad, vzhľadom na dodržiavanie zákonných lehôt, mohol týmito pripomienkami zaoberať v prvej fáze posudzovania oznámenej koncentrácie,“ uviedol Protimonopolný úrad SR na www.antimon.gov.sk.

FNsP  Skalica mala podľa údajov z finstatu v roku 2019 obrat takmer 20,5 milióna eur a zisk 53.854 eur. Podľa zverejnených údajov nemocnica zamestnáva viac ako 500 zamestnancov a konečným užívateľom výhod je Ivan Kmotrík.

Zdroj: Protimonopolný úrad SR /  antimon.gov.sk

Spoločnosť AGEL SK a.s.

Spoločnosť AGEL je najúspešnejším súkromným poskytovateľom zdravotnej starostlivosti v strednej Európe. V súčasnosti prevádzkuje v Českej republike nemocnice, polikliniky, sieť lekární, laboratórií, distribučných spoločností a ďalšie špecializované zdravotnícke zariadenia.

Na Slovensku pôsobí od roku 2006 prostredníctvom svojej dcérskej spoločnosti AGEL SK a prevádzkuje jedenásť nemocníc, špecializovanú nemocnicu v Bratislave, pracovnú zdravotnú službu a ďalšie spoločnosti, ktoré súvisia s poskytovaním zdravotnej starostlivosti.

AGEL SK pokračuje na Slovensku vo svojom dlhodobom zámere, v poskytovaní efektívnej zdravotnej starostlivosti v ekonomicky stabilných zdravotníckych zariadeniach, ktoré prevádzkuje. Snahou je zaistenie ich ďalšieho rozvoja, ktorý sa prejaví rastom kvality zdravotníckych služieb  pre obyvateľov príslušného regiónu.  AGEL SK a.s. sa zameriava na rozvoj nemocníc nielen ako celku, ale tiež rozširovanie starostlivosti v jednotlivých odboroch medicíny.

 

Zdroj: www.agel.sk 

Rate this item
(0 votes)
Last modified on streda, 21 október 2020 17:20

Skalica - Kalendár akcií

pon uto str štv pia sob ned
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31

Skalica - Najbližšie akcie

Žiadne nadchádzajúce udalosti na zobrazenie!

NAJČÍTANEJŠIE

Error: No articles to display

NAJČÍTANEJŠIE MOR

Error: No articles to display

Nazahori.sk používa cookies
Táto stránka používa súbory cookies. Ak budete pokračovať v prehliadaní tejto stránky, súhlasíte s ich používaním.