Print this page

V troch obciach okresu Skalica a po jednej z okresov Senica a Malacky čaká ďalšie kolo testovania

Ilustračné foto Ilustračné foto Mesto Senica

Na budúci víkend 21. a 22. novembra sa uskutoční ďalšie kolo plošného testovania antigénovými testami, a to v obciach, kde bolo minimálne jedno percento pozitívne testovaných. Na rozdiel od predošlých kôl však bude na absolútne dobrovoľnej báze. Minister obrany Jaroslav Naď (OĽANO) o tom informoval po pondelkovom rokovaní ústredného krízového štábu.

Testovanie sa počas nadchádzajúceho víkendu uskutoční v celkovo 458 mestách a obciach, doplnil rezort obrany v tlačovej správe. Odberové miesta budú otvorené od 8.00 do 20.00 h. Zoznam testovaných obcí bude dostupný na stránke somzodpovedny.sk. Podľa zverejnených údajov by malo ísť o tri obce v okrese Skalica - Lopašov, Vrádište, Unín, o obec Rybky v senickom okrese a z okresu Malacky Plavecký Mikuláš. Z kopaničiarskeho okresu Myjava by nemalo ísť ani o jednu obec.

Tentokrát to testovanie urobíme na absolútne dobrovoľnej báze, bez akýchkoľvek zvýhodnení tých ľudí, ktorí sa toho zúčastnia. Chceme vidieť, ako k tomu pristúpia obyvatelia, ale aj samosprávy. Niektoré procesy sa už realizujú," uviedol Naď.

Naď tiež informoval, že ministerstvo obrany už do informačných systémov Úradu verejného zdravotníctva nahodilo všetky informácie o výsledkoch predošlých kôl testovania. Sú podľa neho dohľadateľné. Pripomenul tiež, že príslušníci Ozbrojených síl SR pomáhajú aj pri trasovaní kontaktov.

Rate this item
(0 votes)
Last modified on utorok, 17 november 2020 10:57
Redakcia

Related items